Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Rail Simulator (статия) - Компютърни игри, Симулатор
Rail Simulator

Автор: Иван Ж. Атанасов, неделя, 20 април 2008.

Публикувано в Статии :: Игри

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

БДЖ-та от всички страни, съединявайте се!

В живота ми имаше един период, в който бях запален по Transport Tycoon. Тогава признавах два типа транспорт – за пътници въздушен и релсов, за товари – релсов. Както се досещате прекарвах изключително много време в строеж на линии и то не само линии, ами линии с минимална цена за полагане, възможно най-малка денивелация, ако може и без мостове, завои... накратко – максимум скорост. Естествено терена заприличваше на улица разкопана от Топлофикация – София. Затова пък дори нефтът от крайбрежните платформи стигаше до рафинериите с влак. От там насетне ми остана любовта към влаковете. И като видях игра озаглавена „Rail Simulator”, без изобщо да видя за какво става дума реших, че това ще се цъка.

Като обаче с треперещи от вълнение ръце я пуснах осъзнах, че нещо май нещата не са такива, каквито изглеждаха и съм попаднал на симулатор на влак. Въпреки всичко реших, че дето се вика всяко трето дете иска да е космонавт, машинист и пожарникар. Е, аз исках да съм член на ЦК, но всички казваха, че съм странен. В този дух реших все пак да се пробвам. Неприятното е, че играта като цяло не ти дава никаква възможност да се учиш, с изключение на намерените из нета материали. Това би отблъснало повечето геймъри, но имайки предвид очевидно доста стеснената таргет аудитория си мисля, че подобно неудобство не е чак такъв проблем.

Тук искам да поясня, че „Rail Simulator” е баш симулатор. Ако очаквате някакви елементи на приключение, екшън или нещо друго – сбъркали сте. Дават ви се няколко маршрута, по които трябва да прекарате влака. И толкоз – оправяте се със стрелки, ускорение, спирачки – всичко което прави и един машинист и на края на мисията виждате как сте се справили. Репорта е доволно богат, така че лесно ще осъзнаете колко добър/калпав машинист сте. Не е никак лесно, обаче, да отстраниш проблемите във воденето на тези няколкостотин тона метал.

По самите маршрути има различни типове мисии, които изискват съвсем различна игра. Също така има избор между основните типове влакове като най-веселяшки ми се стори парният. Оказа се, че освен че е забавен е и изключително труден за каране, но това е друга тема. Усещането е изключително реалистично и доста бързо забравяш, че е игра и се потапяш изцяло в работата. За което спомага естествено и графиката, която макар да не е на вълшебно ниво е достатъчно добра, за да направи нещата достатъчно истински.

Освен това има включен светови едитор, така че ако много се задълбаете в сценариите и станете машинист мечта за БДЖ-то, можете да освежите малко пейзажа с нови мисии. Има и доста богат набор от помощни софтуери от производителя, така че поне за това няма да имате грижи.

Така че, ако сте запалени по влаковете и имате нервите да се преборите, буквално, с изучаването на играта – “Rail Simulator” е точно за вас. Ако обаче не сте – стойте далеч, просто не е правена за всеки. Колкото и да ми беше забавно не можах да се отърва от странното чувство, че по-добре да се бях цанил за работа в железниците – тъй де поне да ми плащат за това. Което обаче е добър атестат за качеството на симулацията. Преценката дали да я разцъкате оставям на вас.

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?p=202478#202478


Допадна ли ви този материал? (4) (0) 6127 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (1) Читателите на тази статия се поинтересуваха от:
Заселниците на Катан
SciFi Series: Alphas
Цар Лъв
Inspell
W.A.S.P. - Арена Музика (30.XI.2004)
AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.