Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Spiderwick Chronicles - The Game (статия) - Аркадни игри, Екшън игри, Компютърни игри
Spiderwick Chronicles - The Game

Автор: Иван Ж. Атанасов, четвъртък, 01 май 2008.

Публикувано в Статии :: Игри

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Какво ли не прави човек като се отегчи от любимите си игри. Аз поне търся нещо ново и нетипично. В случая попаднах на „Хрониките на Спайдъруик”. Добре де, в точно с тях беше по-скоро проява на странно мазохистично желание гарнирано с усещане за унищожително ревю. Пъкления ми план беше да ви предложа разсъжденията си на тема – колко гнила е идеята след всяка високобюджетна кино продукция да се търсят още печалби в полето на компютърните игри. Практиката наистина е далеч от добра, но в конкретния случай се е получил нелош продукт, поне за аудиторията навлизаща в тийн годините.

На по-отраснал геймър, обаче, има голям риск играта да доскучее в един момент. На мен до едно време ми беше приятно да се потопя в приключението развиващо се в света на Хрониките. Пъзелите, като една от страните на геймплея дори предложиха някакво предизвикателство. Очакването какво ще се случи в следващия момент, докато се размотавах като същи откривател, пък поддържаха напрежението достатъчно, че да ме накара да продължавам да цъкам. Битките обаче по-скоро ме развеселяваха, отколкото изпотяваха.

Иначе казано геймплея е на добро ниво, поне за аудиторията, за която са предназначени „Хрониките на Спайдъруик”. Играта изобилства от предмети, обаче ми се струва, че решението да могат да се взимат само когато историята ги изисква е доста спорно. Играчът направо го хваща секлета да се връща за да прибира това или онова. Е, преживява се, но силно се съмнявам, че хлапетата ще бъдат очаровани от това.

Да се върнем към историята – не е лоша, но е прекалено кратка. В интерес на истината този дефект го имат не една и две игри, които са се появили като гарнитура към филм. Сякаш идеята, че дори само името продава продукта изключва и малко повече качество и вложени усилия. В крайна сметка не би трябвало да разцъкаш една вечер и да не ти остане нищо освен да захвърлиш играта в дън гори тилилейски докато я забравиш достатъчно добре, че да повториш упражнението.

Горе долу същото важи и за графиката и физиката на света, които могат да се нарекат, в най-добрия случай, средна работа. Особено във второто разработчиците са оставили доста чифта ръце, крака и всякакви други части на телата си. Звукът е достатъчно добър, но лично мен ме подразни, че музиката не претендира за каквато и да била оригиналност, която да придаде малко собствена идентичност на играта.

Или ако трябва да резюмирам всичките си впечатления бих могъл само да кажа, че ще се хареса на децата, на болните фентъзи фенове и на тези играчи, за които духът е по-важен от детайлите и трудността. За това като цяло допринасят интересния свят, история и разнообразния геймплей. Но като че ли в най-голяма степен може да ви плени духът на самите Хроники, който е доста добре интегриран в тъканта на приключението.

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?p=202933#202933


Допадна ли ви този материал? (0) (0) 3782 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.