Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Sub Dub Micromachine – Auferstanden (2008) (статия) - Алтернативен метъл, Индъстриъл метъл, Нови албуми
Sub Dub Micromachine – Auferstanden (2008)

Автор: Иван Ж. Атанасов, събота, 03 май 2008.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Sub Dub Micromachine – Auferstanden
Black Cookie Records, 2008

Line up:

H-Beta – bass, programming
Kirk de Burgh - vocals, guitars
Marcello Goldhofer

Tracklist:

1. Power's Cummin' Home; 2. Don't Bring Me Down; 3. Road To Nowhere; 4. Naked; 5. Fly; 6. Pump Up the Blast; 7. No Time; 8. Slave of My Mind; 9. Bomb TV Down; 10. Truth Is a Lie; 11. Grobschlachter

Шест години след първият си диск озаглавен „Rabautz!” берлинските музикални експериментатори от Sub Dub Micromachine най-сетне издадоха втората си тава. „Auferstanden” безпорно е по-тежкия от двата и по-добре изпълнения в инструментално отношение албум. Лично за мен е негатив обаче доближаването до Korn. Като тук не иде реч за взаимстване, а по-скоро като цялостно звучене, така че спокойно - SDMM продължават да звучат брутално уникални с интересния си вокал, щедрата електроника и водещия бас.

Впечатление ми направи може би най-много „Naked” - ужасяващо монотонна и зомбираща на места, след което отново агресията си връща като на абордаж парчето. Като цяло се е получил много добър ефект. Първата пък - „Power's Cummin' Home” носи някакво почти поп-диско усещане, но гарнирано със здрав вокален рев и мощни рифове. Следващата я „Don't Bring Me Down” пък е доста самобитно пънкарска, но без особени претенции.

Рев „Here we gooooo” ни посреща след нея, за да отбележи началото на „Road To Nowhere”, може би най-добрата песен в албума, с най-запомнящата се мелодия и може би единственото, което бих си качил за продължително слушане на mp3 плеъра. Освен това не знам защо, но ми се струва, че именно тя е най-немската песен в албума. Рифовете, барабаните, вокалната линия – всичко това навява мисли за Германия.

За разлика от предходното парче, за да слушате „Fly” и да ви хареса ще трябва да приемете солидно количество алкохол, или някакви фармакологични вещества, действащи върху централната нервна система. Иначе може да ви се стори изключително отнесена на някакво различно от вашето ниво на съществуване. Добре, че след нея идва „Pump Up the Blast”, която в двете си ритмични части звучи изключително свежарско, а в бавните – брутално разбиваща. Вокалът следва тези метаморфози по най-добрия начин, а ефектите допълват удоволствието по прекрасен начин.

„No Time” честно казано може да се използва за илюстрация на есе на тема: „какво ще се получи, ако се кръстоса грайндкор с бой банда”. Песен за любителите на експериментите, но едновременно с това достатъчно грабваща и за останалата аудитория. Ако не друго, поне създава настроение за баладата „Slave of My Mind”. Меланхолична и атмосферична песен, която, ако беше направена от вокал с по-богат диапазон и извисен глас би могла да се нареди сред най-добрите в метъла. И така обаче е доволно грабваща и успява да те накара да настръхнеш, слушайки я.

От тук до края чуваме три нелоши песни, които обаче не се отличават с нещо особено. „Bomb TV Down” започва експериментално, но влиза в руслото на вече направеното до момента, „Truth Is a Lie” напомня малко за „Fly”, а „Grobschlachter” ни убеждава, че немският език е изключително подходящ за стила, но не прави нищо друго освен да ни изпроводи с едно добро чувство към новия албум на немската банда.

Накратко – ако сте фенове на индъстриал/алтернативните превъплъщения на метъл стила и сте пропуснали да се запознаете със Sub Dub Micromachine определено сте изпуснали много. Новият албум е по-индъстриъл, малко по-малко алтернативен и може би с една идея по-комерсиален, макар такова определение да звучи изключително смешно приложено към SDMM. Имайки предвид, че не съм особен фен на този тип музика и въпреки това си харесах поне 4-5 парчета, си мисля, че „Auferstanden” ще допадне дори на по-широка от вече споменатата аудитория.

Приятно слушане.

Лична оценка: 8/10


--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?p=203025#203025


Допадна ли ви този материал? (1) (0) 4427 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (47) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.