Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Hoodwinked! (2005) (ревю) - Кори Едуардс, Тод Едуардс, Анимация, Комедия, Криминален, Ан Хатауей, Анди Дик, Антъни Андерсън, Гле
Hoodwinked! (2005)

Автор: Станимир Кръстев, петък, 13 юни 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Истината за Червената шапчица (2005)

Всеки знае Червената шапчица. Или поне така си мисли... Hoodwinked преразказва традиционната приказка по нетрадиционен начин, с много хумор и чувство.

"По-полека, шерифе. Имаме четирима заподозрени. А това значи, че имаме и четири истории."

Историята бързо се превръща от трагедия, когато полицията арестува и обвинява главните герои, в крими, с намесата на жабока-детектив. Простата на пръв поглед злополука се разкрива чрез четирите разказа на Ред (Червената шапчица), Вълка, Бабата и Дърваря... който всъщност не е дървар. Или по-точно майсторката на кунг-фу, криминалния репортер, и шампионът на цяла палитра екстремни спортове... в същия ред. Всеки един от тях допълва предишния от своята гледна точка, разяснява някой нов дребен елемент и внася все повече светлина по случая, който обаче вместо да се разплита, все повече се заплита!

Добре режисирано в дълбочина, във филмчето на практика отсъстват излишни моменти. Пародийните елементи не са основа на сюжета и приликите с приказката бързо се изчерпват, което също е изключително положително явление. Персонажите в този им вид лесно могат да ви станат любимци, със своите зрели проблеми и нестандартно мислене.

Визията на 80-минутната продукция наистина не е на нивото на хитовете на Пиксар, но вдървеността и грубостта на част от персонажите сякаш допринася към усещането, че всичко излиза от дебел том с приказки. Като цяло качеството на анимацията е достатъчно, за да предаде израженията и чувствата на героите... и до там. За съжаление проектът явно е бил нискобюджетен, и заради това не може да се похвали с нещо невиждано. Катерицата - може би най-забавния персонаж, за съжаление твърде напомня за многото подобни катерици от компютърно създадените комедийни филми.

Музиката и гласовете, за сметка на това, са на много високо ниво. Част от песните не бих ги слушал втори път, но в самия филм са много на място, разнообразни и не прекалено дълги, винаги подкрепени от красиви картини. За доброто озвучаване допринася и добрия подбор на актьори за дублажа. При Червената шапчица контрастират миловидният вид и твърдият и нахакан изказ на двадесетина-годишна девойка, докато Вълкът кой знае защо извиква образа на Филип Марлоу. Катерицата естествено е неразбираема, но това вероятно се дължи на латиното и кофеина.

Hoodwinked съдържа от всичко по малко, но достатъчно, за да остави всеки свой зрител задоволен. Персонажите са доволно оригинални, може би дори уникални, а лафовете далеч не отсъстват - с две думи, филм за всякаква аудитория.


Допадна ли ви този материал? (1) (0) 3958 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.