Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Taxi 4 (2007) (ревю) - Жерар Кравчик, Люк Бесон, Комедия, Бернар Фарси, Джибрил Сисе, Едуар Монтут, Ема Виклунд, Жан-Кристо
Taxi 4 (2007)

Автор: Ангел Генчев, неделя, 29 юни 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Такси 4 (2007)

Спомняте ли си еволюцията на Такситата? "Такси" беше култова навремето комедия и съвсем резонно това доведе и до неизбежното продължение. "Такси 2" беше добър на свой ред филм - малко като първия, но все пак готин и достатъчно забавен. "Такси 3", от своя страна, общо взето влизаше в рамката нелош, доста подобен на предишните две части, но пак се гледаше, ако човек си затвори очите тук и там.

Предполагам вече подушихте градацията, или по-точно деградацията в серията, и - за голямо съжаление - с абсолютна увереност можете да разчитате на обонянието си. Новото "Такси 4", в най-добрия случай, вече е доста слаба водица.

Дори да си позволим за миг да забравим, че е плътно в калъпа на едно, две и три - т.е. съвсем не леко банален - и като собствена продукция четвъртото такси не вози никак гладко. Честно казано, отдавна не бях виждал толкова изтъркани скечове средна ръка, събрани на едно място в нов иначе филм, при това доста очакван, съпроводен с порядъчно шумна реклама, че и с етикетите френско кино, легендарна поредица - запазени марки уж на доброто забавление. Е да, ама не - даже удоволствието да бройкаш звезди на задната седалка този път липсва - един Джибрил Сисе и една безкрайна, сива като лондонска мъгла скука.

Какво хубаво мога да кажа - май нищо особено. Визията като цяло не е лоша, но пък е прекалено добре позната, а дори и отвъд това не е нищо ново под слънцето. Саундтракът също куца - малко Горан Брегович, много нищо. Не, че е лошо оформлението и звуково. Актьорското изпълнение - и то е прилично, доколкото филма въобще го позволява, а тези рамки са сравнително теснички. И толкоз.

Така че, ако храните някакви надежди да се посмеете евентуално час и половина един хубав летен следобед - по-добре ги оставете да умрат от глад. По-хуманно е някак. Аз поне така и не се съумях да се засмея - но следващия път, за разнообразие, може да опитам и с комедия. Казват, че помагала.

И остава единствено да се надяваме, че няма да има "Такси" номер 5, а Люк Бесон ще се заеме с нещо друго, тъй като с тази тенденция не само Сами Насери явно ще трябва да си играе съвсем сам, но и малкото светли моменти и проблясъци вероятно ще се дължат на изтърканата до блясък повърхност на поредицата - а това вече съвсем няма да се гледа, дори през съответните очила.


Допадна ли ви този материал? (2) (0) 4747 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (6) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.