Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Diablo III: Злото се завръща! (статия) - Blizzard, Компютърни игри, Ролеви игри
Diablo III: Злото се завръща!

Автор: Т. Христов, вторник, 01 юли 2008.

Публикувано в Статии :: Игри

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Догарящи свещи сред безпорядък от разхвърляни книги, треперлив женски глас нашепва за изпепелени надежди, за рухнали мечти, за съкрушено бъдеще... Източни ритми и напевен вокал възвестяват марша на армиите на Злото, които отново ще погълнат нашия свят... На 28-ми юни, на поредния Worldwide Invitational, Близард хвърлиха бомбата и разсеяха всякакви съмнения и спекулации относно съдбата на третото им популярно отроче - Диабло. Синематик, артуърк, геймплей трейлър, всичко това накуп смаза въображението на невярващите на очите си фенове. Диабло 3 определено ще има, единственият въпрос, който кара заклетите геймъри да тръпнат, е "КОГА?!" Но Близард не са компания, която да се обвързва със срокове и обичайния дипломатичен отговор е "когато стане готова, ние изпипваме игрите си до съвършенство". Все пак познавачите на дълбоката Близардска душевност и специалистите по тънки сметки пророкуват за пускова дата края на 2009, все пак следващият експанжън на WorldOfWarcraft се очаква през ноември, предстои и StarCraft 2, така че опитните мениджър-продажби на Близард надали ще напускат хитовите си заглавия едно след друго. Всъщност искрено се надявам разработчиците да не успеят за Коледа, иначе мнозина ще прекарат светлия християнски празник в мрачни подземия, трошейки главите на зомбита и скелети, вместо край елхата в празнично настроение.

Какво всъщност може да се види на официалния сайт на Диабло 3, освен покъртително добрия трейлър? Представени са два от общо петте класа:
- Barbarian (варварин) - добрият стар познат тип воин, който разрешава проблемите с брадва в ръка, а по-големите проблеми - с по-голям топор. Истинско удоволствие е да го гледаш как мачка зомбита като валяк или как ги пръска като пилци (и то какви кървави пилци) само с един мощен замах. Или както го бяха изпели онези нежни поети с китари Metallica - "Seek and Destroy"
- Witch-Doctor - нов клас тип кастър, който съчетава мощни АоЕ магии с възможност за crowd control. Всъщност силно напомня за warlock (вещер) от WorldOfWarcraft, а наименованието, както и облеклото, са директни препратки към троловете обитаващи култови дънджъни като Зул'Фарак, Зул'Аман и т.н. С една дума "Welcome to the Jungle", макар че "стена от зомбита" не е нещо, което се вижда всеки ден.

Геймплей трейлърът пък показва двата класа в реална бойна обстановка, сиреч хвърчащи телеса, изкормени трупове, изпепелени тела и упойващия звук на жълтички, които падат от вече мъртвия враг. Не са пропуснати и два бос-а, какво е едно подземие без свръхсилни гадове, които се крият в края на сумрачния коридор...

Много може да се разказва и за графиката, и за музиката, и за детайлите в уменията на представените класове, но най-добре още сега поемайте към официалния сайт на Диабло 3 ( http://www.blizzard.com/diablo3/) и се убедете със собствените си очи, че това, което до неотдавна бяха слухове и фенски мечти, вече е реалност. "Let me entertain you..." определено е любимата песен на Blizzard Entertainment.


Допадна ли ви този материал? (1) (0) 3923 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (4) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.