Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Maybe Baby (2000) (ревю) - Бен Елтън, Комедия, Джеймс Пюърфой, Джоли Ричардсън, Матю МакФадън, Роуън Аткинсън, Хю Лори, Британс
Maybe Baby (2000)

Автор: Ангел Генчев, петък, 08 август 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Казват, британският хумор бил особняшки. Бил опак, бил неразбираем, странен, даже елитарен. Може и да има нещо вярно отчасти, но пък решат ли островитяните да правят комедия, то я правят все едно веднъж - изпипана, домислена и някак равномерно и постоянно смешна от първите минути, та чак до финалните надписи, без някаква видима и досадна пауза помежду тях.

Макар и относително лека семейна комедия по същество, "Maybe Baby" сякаш събира есенцията на възможно най-британското в жанра, започвайки по каналния ред с марката BBC и повече от впечатляващия актьорски състав, начело с Хю Лори. Който, между другото, преди да се преобрази во век и веков в д-р Хаус, има доста внушителна кариера - повече по малките, отколкото големи екрани - и то най-сериозна именно на комична сцена, въпреки че днес далеч по-рядко и по-малко зрители си припомнят изпълненията му в легендарни сериали като "Джийвс и Уустър" или "Черното влечуго", камо ли по-малко известните заглавия. В "Maybe Baby" за партньори са му избрани Джоли Ричардсън, известна и у нас от "Клъцни/срежи", и Джеймс Пюърфой, който пък се подвизаваше в одеждите на Марк Антоний в "Рим" - и двата снимани по-късно, все пак - а филмът е и първата поява на широк екран на Матю Макфадън. Роуън Аткинсън също е там, но коя ли пък комедия, родена в Англия, може да мине без него...

Цялата история на екрана се върти около все по-френетичните с течение на времето опити на вече не толкова млада двойка да се сдобие с бебе, но докато дори сами по себе си те са обвити с достатъчно конфузия и неудобни моменти, то тъмните облаци, надвисващи над кариерата на Сам (Лори) като програмен директор и сценарист в същото това споменато BBC объркват ситуацията до завидни висоти - и всичко това преди появата на сериозната заплаха за и без това разклатеното семейно огнище в лицето на чаровника Карл (Пюърфой). Същевременно, англичаните не пропускат възможността да вмъкнат и обичайните местни закачки на база всеизвестната неприязън между народите в състава на Великобритания, съчетани и с не по-малко типичния мистър-бийнски хумор тук-таме, като цялото това е поднесено в прилично вулгарен и директен, макар и не грубиянски вид, предпоставка за още по-голямо забавление.

Нещо повече - погледнат с малко по-други очи, "Maybe Baby" всъщност има и доста сериозен драматичен елемент, което само го прави още по-качествен филм. И ако за разнообразие решите да потърсите британската комедия в най-изчистения и вид, може би това трябва да бъде едно от заглавията, на които да се спрете още в началото.


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 5974 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.