Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: MSG - In the Midst of Beauty (2008) (ревю) - Рок, Хард рок, MSG, Scorpions, Нови албуми
MSG - In the Midst of Beauty (2008)

Автор: Ангел Генчев, събота, 18 октомври 2008.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

MSG - In the Midst of Beauty
2008, Inakustik

Line-up:
Gary Barden - vocals
Michael Schenker - guitar
Don Airey - keyboards
Neil Murray - bass
Simon Phillips - drums

Tracklist:
1. City Lights; 2. Competition; 3. I Want You; 4. End of The Line; 5. Summerdays; 6. A Night To Remember; 7. Wings of Emotion; 8. Come Closer; 9. The Cross of Crosses; 10. Na Na; 11. I Am The One; 12. Ride On My Way

MSG винаги са били странна формация за мен. Групата редува силни и слаби, някои дори определено странни като звучене албуми, и докато предстоящата изненада с всеки нов запис на теория е положително явление, то на практика при тях винаги е съчетано с известно притеснение, че в този случай няма да е приятна.

Всъщност тази тенденция е до голяма степен валидна и за цялостната кариера на фронтмена Михаел Шенкер, по чието име понастоящем се образува и абревиатурата (The Michael Schenker Group). А понастоящем, тъй като в един момент от съществуването и това съкращение значи McAuley-Schenker. Така или иначе, докато собствената му група едва ли се нарежда сред най-популярните на рок и хард рок-сцената, самият Михаел е доста известна муцуна. Освен с непостоянния си и проблемен характер, по който параграф може спокойно да си съперничи с Ричи Блекмор, по-малкият брат на китариста на Скорпиънс Рудолф Шенкер и съосновател на фамозната немска банда се котира като един от наистина добрите майстори на шестте струни през последните десетилетия. И може би най-показателен за това е успешният му период с английските хард-рок мастодонти UFO.

Но стига толкова история. "In the Midst of Beauty" е дванадесетият студиен албум на MSG, следващ поредния колеблив епизод за групата, и ако може да се съди по звученето му, то Шенкер отново е стъпил на крака, и е на обичайното си високо ниво. Трудно може да се говори и за особена комерсиалност - нещо, в което периодично е обвиняван, и донякъде с право. Напротив, ако има течение, към което новата тава на MSG да може лесно да се присъедини, то това е хард-рокът от края на седемдесетте и началото на осемдесетте, за което допълнително спомага и юрая-хийпското въведение на "City Lights". Всъщност, лек хийп-привкус оставят клавирите из целия албум, макар че трудно може да се направи същински паралел.

Ако има слаба брънка в "In the Midst of Beauty", това ще да е вокалът - всъщност, оригиналният за MSG - Гари Бардън, чийто глас звучи малко немощно на места, както и донякъде монотонния бас на Нийл Мъри. Но, струва ми се, те са до голяма степен компенсирани от китарите и клавирите, и като цяло, за любителите на хард рока, изненадата този път е доста приятна, и едва ли някой от тях ще съжалява особено, ако си я набави.


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 2831 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.