Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Star Wars: The Old Republic (статия) - BioWare, LucasArts, MMORPG, Междузвездни войни
Star Wars: The Old Republic

Автор: Константин Делчев, четвъртък, 23 октомври 2008.

Публикувано в Статии :: Игри

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Това, което от доста време се предполагаше, най-сетне се случи – BioWare и LucasArts обявиха разработката на ММО във вселената на "Междузвездни войни", което ще бъде в известен смисъл третата игра от поредицата за Старата република след KOTOR 1 и 2.

Действието ще се развива доста след кончината на Дарт Трая – близо 300 години, така че за разлика от предния опит, Star Wars: Galaxies, тук няма да видим много познати персонажи. За сметка на това, разработчиците обещават към трите "основни колони" на MMORPG жанра – бой, изследване и развитие на персонажа да добавят четвърти – разказването на историята. Дали това обаче ще означава по-сериозен фокус върху ролевия елемент на играта, все още остава неясно.

За сметка на това, основният конфликт вече се изясни – сблъсъкът между Галактическата република и Ситската империя, същата, заради която Реван заминава в непознатите области на Галактиката. Играчите ще могат да застанат на коя да е от двете страни на Силата, а освен джедаи, разработчиците обещават възможността да се превъплътиш и в множество други архетипи от света на Лукас.

Както подобава за първи анонс, обявлението по-скоро постави, от колкото отговори на някакви въпроси. Неясно е дали системата ще наподобява тази от двете предни ролеви игри, защото единственото определение за бойната система е "динамична", нито дали персонажите ще могат да преминават от едната страна на Силата в другата - драматично събитие, често използвано в разширената вселена на Междузвездни войни. Игровите видове също не са посочени, липсва и каквато и да е информация за начина на развитие на персонажите. Често задаваните въпроси любезно информират и за липса на срокове за завършване или започване на бета тестове, но това е повече от естествено за този етап на разработката.

Качените на официалния сайт кадри от играта показват една изчистена, на моменти минималистична, но приятна за окото графика, удачен за подобен проект контраст с плъзналата по MMO-тата гротескност. И ако те са външния облик на една зряла и добре проектирана игра, то SW:TOR може да се окаже бъдещия лидер на пазара.


Допадна ли ви този материал? (5) (0) 3645 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (1) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.