Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Yngwie Malmsteen - Perpetual Flame (2008) (ревю) - Метъл, Нео-класически хеви метъл, Пауър метъл, Yngwie J. Malmsteen, Iced Earth, Judas Priest, Нови а
Yngwie Malmsteen - Perpetual Flame (2008)

Автор: Ангел Генчев, вторник, 28 октомври 2008.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Yngwie Malmsteen's Rising Force - Perpetual Flame
2008, Rising Force Records

Line-up:
- Yngwie J. Malmsteen - guitars, bass, keyboards, back vocals
- Tim "Ripper" Owens - vocals
- Patrik Johansson - drums
- Bjorn Englen - bass
- Michael Troy - keyboards

Tracklist:
1. Death Dealer; 2. Damnation Game; 3. Live to Fight (Another Day); 4. Red Devil; 5. Four Horsemen (Of the Apocalypse); 6. Priest of the Unholy; 7. Be Careful What You Wish For; 8. Caprici Di Diablo; 9. Lament; 10. Magic City; 11. Eleventh Hour; 12. Heavy Heart

След тригодишна пауза, китарният виртуоз Ингви Малмстийн се завръща - със стара слава, нов вокал и собствен лейбъл. И докато от една страна ми се ще да напиша, че нищо ново под музикалното слънце не се е случило, а поне що се отнася до сякаш безкрайните лупинги на Ингви от висшия струнен пилотаж то и наистина няма, то самият "Perpetual Flame" ме изненада малко, но за сметка на което пък приятно.

Всъщност, държа да вметна едно лирично отклонение - шведът никога не се е нареждал сред особените ми любимци. Просто ме докарва до своего рода слухово изтощение, и макар и да харесвам не едно отделно негово парче, не помня случай, в който съм успявал да издържа да изслушам цял албум, в това число най-добрите му постижения.

До голяма степен заслугата за качествата на новата му творба обаче бих отдал на присъствието на бившия фронтмен на Iced Earth и Judas Priest Тим Оуенс, при това без никакво колебание. Няма спор, че това трудно може да се нарече най-добрия албум на Рипър, ала за сметка на това в доста оборотния състав на групата на Ингви липсващото звено по традиция е качествен вокал. Изключая, разбира се, древноантичния "Odyssey" с Джо Лин Търнър. Злите езици биха могли да добавят, че подобен факт вероятно се дължи на нежеланието на егоцентричния маестро да дели вниманието на аудиторията с друг, но пък резултатът, получен при "Perpetual Flame" би трябвало да ги накара да замълчат. Все пак, за да останат доволни и те, и Ингви, и любителите на китарните му експерименти, в албума присъстват цели три инструментала - "Caprici di Diablo", "Lament" и "Heavy Heart", с общо времетраене над петнадесет минути - към които почти могат да се добавят и седемте на "Magic City".

За сметка на това, в останалата част от парчетата има нещо определено Iced Earth-ско. На помощ на познатия за ухото, типичен вокал на Оуенс идват доста добрия бас на Бьорн Енглен - име практически непознато, въпреки краткото си присъствие в Quiet Riot - и също така съвсем приличните барабани на не особено по-известния Патрик Йохансон. И, безспорно, парчета като "Live to Fight (Another Day)" или "Priest of the Unholy" ще зарадват и коренно различна аудитория от обичайната за Ингви. Целият албум пък е миксиран от съвсем позната физиономия - Рой Зед, придобил широка популярност с работата си в соловите албуми на Брус Дикинсън и Роб Халфорд.

В резюме бих казал, че сътрудничеството на Ингви Малмстийн с Рипър определено има силно положителен ефект. И ако това е някаква нова тенденция при шведския китарист, то - колкото и странно да прозвучи на фона на дългогодишната му и продуктивна кариера - тепърва има накъде да се развие. Нещо, на което си заслужава да се надяваме.


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 3615 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (2) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.