Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Trivium - Shogun (2008) (ревю) - Метъл, Метълкор, Техничен дет метъл, Траш метъл, Trivium, Нови албуми
Trivium - Shogun (2008)

Автор: Ангел Генчев, неделя, 02 ноември 2008.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Trivium - Shogun
2008, Roadrunner

Line-up:
- Matt Heafy – vocals, guitar
- Corey Beaulieu – guitar, backing vocals
- Paolo Gregoletto – bass, backing vocals
- Travis Smith – drums, percussion

Tracklist:
1. Kirisute Gomen; 2. Torn Between Scylla and Charybdis; 3. Down from the Sky; 4. Into the Mouth of Hell We March; 5. Throes of Perdition; 6. Insurrection; 7. The Calamity; 8. He Who Spawned the Furies; 9. Of Prometheus and the Crucifix; 10. Like Callisto to a Star in Heaven; 11. Shogun

Спомням си, когато за пръв път ме запознаха с творчеството на Тривиум, ми ги представиха накратко като "по-добрата Металика". Без съмнение, това впечатление до голяма степен се подчертаваше от страхотния им кавър на "Master of Puppets", а и между вокалите на Мат Хийфи и тези на Хетфийлд известна прилика има дори за малко по-претенциозното ухо. Нещо повече - бандата от Флорида свири откровен траш, което добавя още един паралел с метъл-динозаврите, или поне с албумите им от осемдесетте години на миналия век. Но ако трябва да бъдем честни, приликите свършват до тук.

"Shogun" е четвърти албум за пет години за талантливите младоци, и въпреки доста крехката си възраст, поне в Европа вече се смятат за своеобразен символ на ренесанса на тежката музика. Което обаче съвсем не означава, че групата е престанала да се развива, а възможността да проследяваш всяко следващо стъпало от музикалната им еволюция носи допълнителен заряд удоволствие.

Над час здрава траш-канонада, с продължителни и разнообразни парчета би било прилично определение за последното отроче на Тривиум, стига да не бе твърде непълно, а и до известна степен невярно. Всъщност, по конструкция, "Shogun" се приближава далеч повече до легендарния "Sound of Perseverance" на Дет - с прескачането от мелодични в тежки, или пък бързи пасажи, за което усещане спомагат и редуването и комбинирането на чисти и драни вокали, сложните рифове, както и безбожните барабани на Травис Смит, на места наистина напомнящ за Ричард Крайсти.

С други думи, трашът тук е обилно подправен и с елементи на техничния дет. Това обаче не бива да идва като изненада, тъй като фронтменът на бандата има известен опит с жанра, пък и точно техниката е сред най-силните отличителни черти на нейните членове.

Трудно е да се извадят отделни парчета от албума, за сметка на което обаче многообразието му е предпоставка да бъде харесан от доста широк кръг любители на здравия звук. И определено има защо. Отвъд сравненията с именитите предшественици от западната метъл-сцена, "Shogun" на Тривиум - а и цялата им кариера досега - могат да се нарекат забележителни, като този им албум е просто поредния връх.


Допадна ли ви този материал? (6) (0) 3535 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.