Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Star Trek: Of Gods and Men (2007) (ревю) - Тим Ръс, Сериали, Алън Рък, Гарет Уанг, Гари Греъм, Джей Хертцлър, Итън Филипс, Нишел Никълс, Сирок
Star Trek: Of Gods and Men (2007)

Поредици: SciFi Series

Автор: Ангел Генчев, понеделник, 24 ноември 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация, На малкия екран; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

По принцип не съм особено съпричастен към не точно официалните продължения, изменения и допълнения или любителското творчество от всякакъв вид към някаква творба - особено пък към номер едно в списъка. Не защото от време на време не изскача по нещо любопитно и добре замислено, дори и това да се случва пределно рядко, а просто защото мисълта някой да се ровичка из авторовите идеи, дори и да не са най-удачните на места, никак не ми се струва в реда на нещата. Особено пък когато изначалната идея е доста мащабна и популярна, че и дълговременна, какъвто е случаят със "Стар Трек" и където отдавна съм се нагледал на цялата гама щуротии, способна да мине през фенската глава.

Вероятно затова и съм пропуснал напълно автоматично излизането на телевизионната пиеса в три действия "Of Gods and Men". Ако по чиста случайност не и бях загледал актьорския състав, сигурно никога нямаше да и обърна внимание.

Редно е, наистина, още в началото да отбележа, че този филм едва ли ще направи впечатление дригиму, освен на заклетите стартрекаджии. Но от друга страна, "Of Gods and Men" е и правен за тях по случай четиридесет-годишнината на прославената фантастична телевизионна опера и в чест на Джийн Родънбъри, както и на дългогодишните участници и любими екранни герои на немалко зрители от поредни поколения. Дори самият сюжет връща лентата към оригиналния сериал - не само като стил, визия, обстановка и класическа простота, но и с директна препратка към епизод, излязъл на екран преди повече от четири десетилетия. Не точно официалният му характер пък придава на добре познатите ефекти един малко по-нетрадиционен за Стар Трек поредиците вид, макар че с това се свиква. Същинската радост за окото обаче са усмивките от старите ленти.

Без съмнение мина доста време, откакто последният "Ентърпрайс" клас Конститюшън плава по малкия екран, но пък режисьорът Тим Ръс - всъщност твърде добре познат на почитателите от "Вояджър" - съвсем не спира дотук, събирайки доста познати физиономии от досегашните поредици. Редом с Чеков (Уолтър Кьониг), Ухура (Нишел Никълс) и самия Тувок (Ръс), се появява капитан Джон Хариман от Ентърпрайс-Б, "Стар Трек: Генерации" (Алан Рък), както и - макар и не в оригиналните си роли - Джей Хертцлър (Генерал Марток, "Дийп Спейс 9"), Гари Греъм (Посланик Совал, "Ентърпрайс"), Гарет Уанг (Хари Ким, "Вояджър"), Чейс Мастерсън (Лийта, "Дийп Спейс 9"), Итън Филипс (Нийликс, "Вояджър"), Сирок Лофтън (Джейк Сиско, "Дийп Спейс 9"), и комай почти целият състав на фенския "Стар Трек: Новите приключения", начело с продуцента и изпълнител на тамошната роля на капитан Кърк, Джеймс Коли.

И честно казано, въпреки че по никакъв начин не мога да оценя “Of Gods and Men” особено високо като какъвто и да е резултат - поне не по-различен от произволен отделен епизод - заради всичко изброено дотук все пак си заслужава да се види. От почитателя, разбира се.


Допадна ли ви този материал? (6) (0) 3262 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (5) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.