Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Six Feet Under - Death Rituals (2008) (ревю) - Дет метъл, Six Feet Under, Нови албуми
Six Feet Under - Death Rituals (2008)

Автор: Иван Ж. Атанасов, сряда, 24 декември 2008.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Six Feet Under - Death Rituals
Metal Blade Records, 2008

Line up:

Terry Butler — bass
Chris Barnes — vocals
Greg Gall — drums
Steve Swanson — guitars

Tracklist:

1. Death By Machete; 2. Involuntary Movement Of Dead Flesh; 3. None Will Escape; 4. Eulogy For The Undead; 5. Seed Of Filth; 6. Bastard; 7. Into The Crematorium; 8. Shot In The Head; 9. Killed In Your Sleep; 10. Crossroads To Armageddon; 11. Ten Deadly Plagues; 12. Crossing The River Styx (guitar outro); 13. Murder Addiction

Нов албум на Крис Барнс и компания винаги се нарежда измежду основните събития не само в дета, но и в метъла като цяло. Six Feet Under, както и всеки проект с участието на вокалиста винаги са се отличавали с екстремно бруталното си звучене. Доказателство за това е цялата му кариера, с изключение може би на „13” от 2005-та, който беше доста далеч от очакванията. Е, новата тава „Death Rituals” не е върхът, както почитателите на бандата се надяваха, но затова пък е и доста далеч от определението разочарование. Все пак в сравнение с последните албуми, пътят, който са поели Six Feet води в значително по-правилната посока.

Да започнем с положителното. Тежък и изпипан звук в добрите традиции на бандата, добре познатият ни вокал. Добри рифове в отделни песни, като например „Involuntary movement of dead flesh”, която напомня донякъде на по-старите им продукции. Доста традиционното звучене обаче е и един немалък минус. Метълите от Тампа, Флорида, от известно време започнаха да звучат скучно и познато и това не се е променило много и в този конкретен албум. Сякаш са се затворили в една музикална килия и изобщо не мислят за малко модернизиране на звука. А феновете отдавна вече не оценяват това, което слушат по бруталната тежест и доброто качество на записа.

Накратко, макар пътят да е верен, ще трябва още доста да поработят върху идеите, ако искат да се докажат като титани на дет-метъл сцената в сегашно, а не само в минало време. Преди години SFU се отличаваха с великолепните си рифове, в момента залагат на по-скоро слаби, добре познати и доста монотонни, като това важи за повечето парчета. Блестяха със страстта, която влагаха във всяка песен - усещане, което в „Death Rituals” по-скоро лиспва и сякаш са безкрайно отегчени от това, което правят. Но пък нека не забравяме, че американците и преди са били обвинявани, че са изоставили правата вяра, че са се изчерпали и все в този дух, на което винаги са отговаряли с някой великолепен албум. Да се надяваме, че и този път ще направят нещо такова.

Както навярно сте се досетили, не препоръчвам особено горещо „Death Rituals”, освен на закоравелите почитатели на Six Feet Under. Въпреки, че „Bastard”, „Involuntary movement of dead flesh”, „Killed in your sleep” и още някоя и друга песен си заслужават слушането, на свой ред има абсолютни изцепки като „Crossroads To Armageddon”, която просто няма място не само в този албум, ами изобщо в музиката.


Допадна ли ви този материал? (5) (1) 2526 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (3) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.