Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: NHL 09 (ревю) - EA Sports, Electronic Arts, Симулатор, Спорт, NHL, Компютърни игри, Нови игри
NHL 09

Автор: Иван Ж. Атанасов, понеделник, 29 декември 2008.

Публикувано в Статии :: Игри

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

От EA Sports за пореден път показаха, че живеят в друга реалност, където логото им прави една игра зверски добра и кара потребителите да щурмуват магазините. След излизането на конзолната версия на NHL 2009, очакванията за версията за персонален компютър бяха доста високи, имайки предвид количеството нови решения, които бяха заложили в нея. Но, нейсе. Новият хокеен симулатор не се докосва дори до сянката на конзолната си версия при това не само като геймплей, но и като визия. И ако трябва да направим сравнение бих казал, че по-скоро клони към иначе великолепната за времето си хокейна симулация на същия производител от... 1996-та.

Като започнем от деветдесетарските менюта, минем през ъглите на камерата, при които трябва човек да избира между доста плоската визия и доста дезориентиращата такава, и завършим с липсата на обратна връзка с треньорите – всичко изглежда като че продажбите са били достатъчно добри, за да накарат разработчиците да отлепят от чата и свалянето на ново порно от нета, и да се заемат малко и с програмиране. Липсват и възможностите за по-голяма детайлност на статистиките и развитието им във времето, както и нивото на персонализация. Неща, които може да ви се струват маловажни - а и на приятелите ни от EA Sports очевидно им се е чинило така - но дълбоко ще съжалявате, че не присъстват.

Обаче голямата дивотия идва от геймплея. Енджина е все едно изваден от прашния съндък и леко поизчеткан вариант на онзи от края на миналото хилядолетие. Физиката, която виждаме, е леко шокираща и би накарала Нютон вместо да се замеря с ябълки да се гръмне на място. Моделите на играчите страдат от отчайваща липса на детайлност, имайки предвид в коя точка от пространствено-времевия континиуум се намираме, но за това пък движението им по леда би било забавно, ако можем да наречем забавление ироничните усмивки, които може да предизвика с неадекватността си в сравнение с реалния свят.

Онлайн играта може да ви върне назад във времето по не по-лош начин от сингъла. Е, да се надяваме, че знаете IP адресите на всичките си другарчета. Да се надяваме, че са и статични, че да не се налага да си попълвате информацията всеки път, когато искате да се възправите срещу заслужаващ вниманието противник. Познахте, да – за да се свържете с тях ще ви трябват тези четири групи от цифри разделени с точка. А мислехте, че това е в миналото?

И в заключение мога да кажа единствено, че най-странното в случая е, че всъщност NHL '09 се играе. Дори носи известно удоволствие на играча. Което, освен че е великолепен атестат за качеството на марката, е и доста добър такъв, че всички онези, вече леко древни, но затова пък приятни спомени от цъкане на хокей на една клавиатура с другарче не са само плод на носталгията, а на действителните качества на симулаторите от онова време.


Допадна ли ви този материал? (5) (0) 3271 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (3) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.