Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Ska-P - Lágrimas y Gozos (2008) (ревю) - Пънк, Пънк-рок, Ска, Ska-P, Нови албуми
Ska-P - Lágrimas y Gozos (2008)

Автор: Ангел Генчев, сряда, 31 декември 2008.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Ska-P - Lágrimas y Gozos
2008, RCA

Line-up:
- Pulpul - vocals, guitars
- Luismi - drums
- Julio - bass guitar
- Joxemi - guitars
- Kogote - keyboards
- Pipi - back vocals and toaster
- Albert Pérez - trumpet
- Garikoitz Badiola - trombone & helicon
- Marc Sumo - tenor saxophone & baritone saxophone

Tracklist:
1. Ni Fu Ni Fa; 2. El Libertador; 3. Crimen Sollicitationis; 4. Fuego y Miedo; 5. La Colmena; 6. Gasta Claus; 7. El Imperio Caerá; 8. Los Hijos Bastardos de la Globalización; 9. Vándalo; 10. El Tercero de la Foto; 11. Decadencia; 12. Qué Puedo Decir; 13. Wild Spain

Около шест години отне неопределената във времето почивка за испанците от Ska-P, но пък съдейки по новата им и отдавна предвкусвана тава "Lágrimas y Gozos", ще да са си починали доста добре. Последното всъщност е малко измамно - междувременно половината им членове се занимаваха със странични проекти, но все пак да не изпадаме в излишни подробности. В крайна сметка, мадридските стожери на скато с латино-привкус отново са на фронтовата линия и което е по-важното - звучат сякаш за момент дори не са слизали от сцена.

Седмият им студиен албум, чието заглавие ще рече "Сълзи и радост" и по това отношение е посветен задочно на педофилските скандали, разтърсили Ватикана, както можеше и да се очаква е политически подлютен до характерните за Ska-P висоти. А за шест лета поводи повече от достатъчно. Било то шумът около Елисейския дворец, американското присъствие и поведение в Ирак, вечните екологични недоразумения, гнилият капитализъм, положението в Латинска Америка, споменатите вече трусове на римокатолицизма, и тъй нататък. Всичко това пък е поднесено в типичната за иберийците жизнерадостна в музикално отношение ска-опаковка, която ги отдавна ги е превърнала в една от популярните групи в жанра дори и за неиспаноезичните люде - поне що се отнася до Европа и Южна Америка, разбира се.

Няма да се учудя, между другото, сравнително скоро да чуем и концертен албум, тъй като понастоящем мадридчани са на доста внушително турне, обхващащо немалка част от Западна Европа с прескачане до Мексико, Чили, Аржентина, Еквадор... най-близката точка до нас обаче за съжаление е Прага, където според обявената програма ще концертират през февруари.

Е, макар че посланието не стига много ясно до неиспаноезичния слушател, музиката на Ska-P дори само като такава заслужава вниманието на всеки ценител. Ако не за друго, то поне защото доказва, че "пънка няма да умре", поне докато има политическа и социална основа за него - все пак да не забравяме, че именно това са корените, от които произлиза. А нестандартната музика пък със сигурност ще живее поне докато испанската банда продължава да издава. И докато има слушатели, които не искат да чуват отново и отново едно и също, но от различни групи.


Допадна ли ви този материал? (4) (0) 3714 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.