Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Играта на играчите: "Сенки над Даная" (статия) - Ролеви игри, Ролеви сетинг
Играта на играчите: "Сенки над Даная"

Автор: Т. Христов, понеделник, 20 септември 2004.

Публикувано в Статии :: Други; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Всички сигурно са виждали линка към Портала. Мнозина може би са кликвали, хвърляли са по някой поглед вътре и после са махвали с ръка, прескачайки някъде другаде в мрежата. За какво все пак иде реч там? С една дума – за игра. За която не ти трябва свръхмощен компютър, джойстик и бързи реакции. Нужно е само въображение и желание. Световете, в които се играе, са толкова различни, колкото и играчите – реални, фентъзи, фантастични, създадени по книга, филм, компютърна игра или напълно измислени.

Няма нищо по-лесно от това да създадеш Герой и после да се впуснеш в приключение, каквото на теб ти харесва. Действието обикновено се движи като общ разказ, като всяка отделна глава е дело на различен играч. При все това не е типичен разказ, защото макар често героите да се обединени от обща идея, те могат да имат различни цели и намерения, да играят един срещу друг, да променят настоящето или да разклоняват бъдещето. Единственото правило: уважавай останалите играчи. Единственото ограничение: пределите на собственото ти въображение. Единствената цел – забавление. В чист вид.

И така: едно от най-активните приключения напоследък: “Сенки над Даная”

Светът
Няколко държави на континент, заобиколен отвсякъде с морета: разкъсаният на дребни воеводства северен Триумвират; Умбра, родина на тайнствените жрици; малкото, но ключово Херцогство Варгас, разположено на остров; могъщата Даная, решаващ фактор за региона; Херцогство Озикс, управлявано от Гилдии; южната Селения, попаднала под контрола на древните селенити; неизследваната Неа; а на изток – мразещата всичко свързано с Умбра Силосия и тайнствената Синехия.

Две основни линии пронизват сърцето на Даная, условно разделени на стратегическа и магическа. Условно, защото често действието се преплита, герои участват и в двете разклонения, пречат си, помагат си или просто зяпат сеир.

Героите

Стратегическа линия
Младият амбициозен войвода Вер Ларк, който се опитва да обедини разпокъсания Триумвират и да запази старите вярвания и обичаи; дясната му ръка Сим фон Тотенкранц, който печели обичта на околните със склонността си да оставя трупове след себе си и да забърква всевъзможни интриги; Съветът на Умбра и Първожрицата Таис, които се опитват да поддържат баланса на континента; данайската кралица Анара с единственото си желание да пази мира на всяка цена, подпомагана от верния си пълководец Джонатан Кейдж; нейният все още отвлечен син Аркип, който се заиграва из северните воеводства; принц Ти’сейн, завладял половината Херцогство Озикс и опитващ се да възвърне величието на древната държава Тиен’хара; накрая самият Озмънд Озикс, бивш владетел на Херцогството Озикс, който разчита на политически машинации и на магьосницата си Сайхе, за да си върне отнетото.

Магическа линия
Вече споменатите принц Ти’сейн (пазител на Въздуха) и Джонатан Кейдж (пазител на Водата), леко шизофреничната селенитка Ланис/Лунел (пазителка на Луната), древната умбрейска жрица Ерис (пазителка на Огъня), първосвещеникът на бог Халид Джоррам (пазител на Земята), неговият зловещ слуга Зигур, първожрицата Таис, тайнственият Алаир-Танх и магьосницата Сайхе.

Действието

Стратегическа линия
Отвличането на данайския престолонаследник (принц Аркип) от воеводата Вер Ларк доразбърква политическата обстановка – Северът се противи на опитите на воеводата да го завладее, новосъздадената Тиен’хара откъсва половината земи на Херцогство Озикс, хвърляйки го в хаос, който принуждава херцог Озмънд Озикс да се спасява с бягство. Друг северен войвода, подучен от Сим фон Тотенкранц, завладява ключовия остров Варгас, но след умел политически ход на данайската кралица Анара, владението на острова преминава в ръцете на Озмънд Озикс. На изток принц Ти’сейн се съюзява със северния комит, за да предприеме завоевателен поход из Триумвирата след като отблъсква атаката към собствената си Тиен’хара, но след насилствената смърт на комита начинанието му се проваля, а и трябва да мисли за новата заплаха от страна на Силосия.

Магическа линия
Петте камъка – носители на петте елемента: Въздух, Вода, Огън, Земя и Луна. Всеки камък е източник на сила и власт отвъд човешките представи. Пръснати сред хората след разрушаването на Баланса, те са обект на непрекъснато търсене. Ти’сейн получава Въздух от Алаир-Танх, Кейдж наследява Вода не без помощта на селенитката Лунел, която сама е пазителка на Луната, но още не го знае. Древните селенити живо се интересуват от Лунния камък, враждуващите лагери всячески се опитват да се докопат до него. Таис успява да подчини Зигур на волята си, но въпреки усилията й Джоррам успява да овладее Земя. Ерис преследва дирите на Вода, а Алаир-Танх жадува свободата си в подземията на Тиен’хара. Някъде в Неа се намира светилището на Халид, от което са дошли камъните, но никой не познава пътя дотам. Все още…

Бъдещето?
Играта ще покаже. Но корсарска армада напада данайския бряг, на север се появяват нови воеводи. Икономическа блокада заплашва Херцогство Озикс, а принц Ти’сейн трябва да мисли как да се справи със силоската заплаха, пък и с интереса на Умбра към него. Зимата приближава, а принц Аркип все още е в Триумвирата. Преследването на камъните продължава, двете крила в селенитския лагер стават все по-упорити в намирането на Лунел и лунния камък, Ерис не се е отказала да открие камъка на Водата, а миналото й сякаш я настига, Алаир-Танх очаква своето освобождение, Сайхе открива древно пророчество в лицето на Ти’сейн, Зигур блуждае разкъсван между страстта и подчинението…

За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?t=1939


Допадна ли ви този материал? (0) (0) 6029 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (5) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.