Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Igor (2008) (ревю) - Антъни Леонидис, Крис МакКена, Анимация, Комедия, Пародия, Джей Лено, Джон Клийз, Джон Кюсак, Еди Из
Igor (2008)

Автор: Ангел Генчев, четвъртък, 15 януари 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Игор (2008)

Въпреки че има нещо определено тим-бъртъновско в постановката и анимацията, дори лек полъх на Тери Пратчет - поне откъм заглавието - миналогодишният "Игор" всъщност е доста далеч от висотата и на двамата. Не, че това прави резултата чак толкова лош, но някак си не оправдава очакванията, които евентуално човек може да има към него.

Основната му идея е да се позабавлява за сметка на най-изтърканите баналности на ужаса във фентъзито - начело с лудите учени с щуравите им опити и гърбавите помощници, видимо - и в това отношение общо взето успява. За целта ни пренася в далечна Малария, потънала във вечен мрак и еволюирала в тяхно сборище, където предстои съответното годишно състезание. Където нещата - естествено - леко се пообъркват. Да живее клишето.

Всъщност, забавните моменти, взети поотделно, и една нелоша порция от подхвърляните реплики - благодарение най-вече на заекоподобния Скампър (с гласа на може би най-удачното попадение в кастинга - Стив Бушеми), са на доста сносно ниво, и човек определено има на какво да се засмее. Големият проблем на цялата продукция е, че историята, която ги навързва, на свой ред също е прилично клиширана, и ако прибавим към нея по-скучните части, от така получения общ сбор започва да се просмуква известно отегчение. А сякаш от подобен проблем донякъде е страдал и сценаристът, тъй като поне петнадесет-двадесет минути от и без това късия филм са заети от музика. За съжаление обаче, въпреки че е на Патрик Дойл - известен като добър, макар и не кой знае колко оригинален автор - тя не помага толкова успешно, колкото звучи. Или по-точно, озвучаването е приятно като цяло, песните сами по себе си - също - но последните идват малко в повече на и без това постничкия сюжет.

Иначе, освен Бушеми, в кастинга се подвизават няколко познати имена, сред които се отличават Джон Кюсак, Моли Шанън, Джей Лено и Еди Изард, а приятно както винаги е и включването на Джон Клийз, било то и за кратко.

Най-добри думи определено заслужава анимацията, колкото и тривиално да звучи това в ерата на мощните процесори и отдавна ошлайфания CGI. Всъщност именно тя и успява да запълни по-сериозните празнини тук-там, превръщайки "Игор" във все пак приятен за гледане филм, с който спокойно можете да си загубите около час и половина. Но все пак остава впечатлението, че можеше да бъде и нещо повече. Имайте също така предвид, че може би не е напълно подходящ за съвсем малки деца.


Допадна ли ви този материал? (4) (3) 3715 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.