Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: A Dog's Breakfast (2007) (ревю) - Дейвид Хюлет, Комедия, Аманда Байрам, Кейт Хюлет, Кристъфър Джъдж, Майкъл Леник, Пол МакДжилиън, Рей
A Dog's Breakfast (2007)

Автор: Ангел Генчев, събота, 17 януари 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Докато още се подсмихвам след финалните кадри и предъвквам първите думи на следующото писание, се зачудих колко ли глупави комедии с иначе помпозни заглавия, втрещяващи кастинги, бюджети колкото годишния вътрешен продукт на малка африканска държава, шумни реклами, шарени афиши и въобще внушителни на пръв поглед атрибути съм изгледал в последно време. Отговорът май е - прекалено много. И също така колко ли би било хубаво, ако от холивудския и сродните му конвейри на мечтите, бълващи продукция като китайски завод за кецове - че и все по-често с почти същото качество - си припомнят какво е нужно на една хубава комедия. А какво е нужно ли? Една къща, трима чаровни актьори и малко оригинален сценарий. Ако не ми вярвате - гледайте "A Dog's Breakfast". За допълнително удобство - дори безплатно, с помощта на hulu.com (или по-точно на този адрес), макар и за жалост за момента той да е достъпен само за живущите на американска земя.

Но достатъчно сладки приказки. Накратко, и за да не ви развалям удоволствието - в дома на порядъчно смахнатия Патрик и песа му Марс пристига неговата сестра Мерилин. С изненада - новия си годеник, звезда от фантастична сапунена опера, Райън. Антипатията е напълно закономерна, но когато, по някое друго стечение на обстоятелствата, замирисва и на убийство, нещата окончателно излизат извън контрол.

"A Dog's Breakfast" е остроумна черна комедия погледнато от всяка една възможна страна - ситуации, развой, диалог, няма празно място, което да остави горчилка в устата на зрителя, нито пък време да брои мухите. Или поне аз не открих такова. Още по-голямо пък е удоволствието да наблюдаваш закачките между брат и сестра, когато актьорите в съответните роли - Дейвид и Кейт Хюлет - са именно такива. Ако има по-естествено държание, здраве му кажи.

Що се отнася до актьорския и режисьорския състав като цяло, ако съществуваше термин от рода на семейна комедия - в буквалния, а не преносния смисъл на думата - то както се казва в изтъркания лаф, тази щеше да стои в енциклопедията. Дейвид Хюлет, освен изпълнител на една от главните роли, е и режисьор, и сценарист - тук заедно със съпругата си, Джейн Лофман. Която пък е и един от двамата продуценти. Както вече споменах, втората главна роля е поверена на сестра му Кейт, а Марс наистина е семейното куче. Картинката допълва дългогодишният му приятел и партньор на екрана Пол МакДжилиън, а общият кастинг от седмина завършва с моментните включвания на Кристъфър Джъдж, Рейчъл Лутрел и синът на другия продуцент - Джон Леник - Майкъл. И сякаш единствено Аманда Байрaм няма нищо толкова общо с тях.

Вероятно на част от вас, и по-специално почитателите на двата сериала "Старгейт", тези имена говорят доста (Джон Леник, между другото, е продуцент и/или мениджър на голяма част както от SG-1, така и "Атлантида"), и за тях бил допълнил, че закачката с телевизионната фантастика също я има, макар и съвсем бегло - като щрих, който да ги позабавлява допълнително. Но това далеч не е единственият повод да се посмеете от сърце на дебюта на Дейвид Хюлет като режисьор и сценарист - и да се надяваме, че съвсем няма да е и последното, което ще направи в това поприще.


Допадна ли ви този материал? (3) (1) 5324 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.