Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Bruce Springsteen - Working on a Dream (2009) (ревю) - Рок, Bruce Springsteen, Брус Спрингстийн, Нови албуми
Bruce Springsteen - Working on a Dream (2009)

Автор: Ангел Генчев, петък, 13 март 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Bruce Springsteen - Working on a Dream
2009, Columbia Records

Tracklist:
1. Outlaw Pete; 2. My Lucky Day; 3. Working on a Dream; 4. Queen of the Supermarket; 5. What Love Can Do; 6. This Life; 7. Good Eye; 8. Tomorrow Never Knows; 9. Life Itself; 10. Kingdom of Days; 11. Surprise, Surprise; 12. The Last Carnival; 13. The Wrestler (bonus track)

Трябва ли да съм откровен, никога не съм обичал да пиша за живите музикални легенди. Винаги ме гложди мисълта, че в крайна сметка няма какво още да ви кажа аз, и едно подобно ревю ще е безсъдържателно. Особено когато не са изневерили на стила си, не са поели в някаква нова или стара посока в творчеството си, нито пък са се - така да го наречем - изложили в някакъв определен смисъл. Естествено, от друга страна, самото му наличие е информация, ако ще само за излизането на поредното им заглавие и дори когато няма много друго какво да се допълни.

И така, новият албум на почти шестдесетгодишния майстор-рокаджия, носител на деветнадесет награди Грами, два Златни глобуса - последният от които съвсем скорошен, за едноименното парче към "Кечистът", за радост включено като бонус - и още един безброй отличия Брус Спрингстийн е вече на музикалния пазар. Тавата, наречена "Working on a Dream", е под номер шестнадесет във вече тридесет и шест-годишната му кариера, и както може да се предположи, а и намекнах по-горе, е изпипана брилянтно, естествено в типичния му, даже еталонен стил.

Галещ ухото рок в акомпанимента на акустични китари, с характерния мек вокал на Спрингстийн, от време на време подчертаван от хорови включвания, но по-скоро като фон, и още по-редки намеси на други инструменти - тринадесетте парчета предоставят на почитателя на хубавата музика всъщност точно това, което може да се очаква от тях. Изключение, но в смисъл не на качество, а на общата композиция на "Working on a Dream" правят може би единствено "Good Eye" и "Tomorrow Never Knows". Първото - жизнено кънтри, с дрезгавия глас и хармониката напомнящо на някои от най-големите имена в жанра. Второто, всъщност, също с кънтри ритъм, макар че при смесицата му с акустичен рок, както можете да се досетите, реално се получава именно рок-парче.

Единственото, което може съвсем леко негативно да се каже за албума, който е - очаквано - великолепен, е това, че най-силното парче в него е точно бонусът. "The Wrestler", наистина, не е "The Streets of Philadelphia" - не само най-известната може би песен на американеца, но и другата, за която е отличаван със Златен глобус - но се нарежда сред определено добрите неща, които е създавал. Чудя се дори дали идеята да я включи към последния си албум е толкова добра - не, че изпъква чак толкова прекомерно, но все пак частично, с поне една идея, засенчва останалите.

Така или иначе, ако сте любители на приятната, разпускаща музика, рока от най-високо качество, или просто самия Брус Спрингстийн, то в заключение мога да кажа само едно - за пореден път има на какво да се зарадвате. Майсторът си е майстор, ненапразно запазена марка в рок-музиката, и отново го доказва по чудесен начин.


Допадна ли ви този материал? (4) (0) 3394 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (4) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.