Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Confessions of a Shopaholic (2009) (ревю) - П. Дж. Хоган, Тим Фърт, Трейси Джаксън, Комедия, Романтика, Айла Фишер, Джоан Кюсак, Джон Гудман, Кр
Confessions of a Shopaholic (2009)

Автор: Иван Ж. Атанасов, събота, 28 март 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Тайните на Беки Б. (2009)

Винаги е приятно, когато подходиш към един филм с известни резерви и той те изненада. Така че „Тайните на Беки Б.” бе един хубав подарък. По принцип леко се плаша от романтични комедии - самият жанр изисква следване на известни канони и за жалост трудно търпи оригиналност. А в случаите, когато сценаристите прекрачат тази илюзорна граница, отделяща ги от останалото кино, лентата по правило става трудно разбираема, губи смисъла си и хората започват да и лепят етикети започващи с „лош”. Ето как новата продукция на Джери Брукхаймер бе обречена да е канонична. Въпросът обаче е в детайлите, а те са достатъчно изпипани, за да може финалният продукт да забавлява.

Целият позитивизъм, излъчван от актьорския състав, определено допринася към топлото усещане, което остава от филма. Като цяло няма чак върхови постижения в играта, но е факт, че поддържащия състав си върши работата и стои добре на екран, а вечната усмивка на Айла Фишър е точно нещото, от което лентата се нуждае. Всички образи оставят доста положително чувство у зрителя и това е най-важното. В този жанр трудно се блести.

Диалогът е свеж, забавен, оригинален. Няма да ви накара да си мислите за дебелите томове на отдавна изгнили философи, надали ще прихванете и много нови идеи от него, ако изобщо ви подкара на мисъл. Хуморът е остроумен, скечовите сцени пък са изпипани, без да прекаляват. Още повече, че в лентата надали ще намерите и две минути излишни сцени, което прави изживяването много компактно и доста удовлетворяващо.

Сценарият - познат - жена се влюбва в мъж, мъж в жена, обаче на любовта и пречи нещо. В случая тайните и лъжите на главната героиня. Надали ще ви изненада с нещо, освен с изходите от ситуациите, но въпреки че е доста тривиален, има няколко сюжетни линии и не действието не успява да намери време да изпадне в монотонност, нещо доста типично за ленти от този вид. Тук-таме има оригинални хрумвания, но най-важното е, че филмът се развива с еднородно темпо, нито прекалено бавно, нито обратното, и... всъщност можем да кажем просто, че сюжетът не пречи, колкото и странно да звучи.

Ако трябва да резюмираме можем да го направим в два варианта. Не се съмнявам, че поне половината от мненията ще клонят към негативния – че лентата е нищо особено, просто поредната доза изтъркана екранна романтика. Или бихме могли съвсем позитивно да кажем – хванете приятелката или пък приятеля си под ръка и идете да иззяпате „Тайните на Беки Б.”. И двамата няма да съжалявате, но още по-важно е, че мъжката половина от дуета рядко има шанса наистина да се забавлява, докато женската се наслаждава на любовната история. И въпреки че ми е трудно да пренебрегна липсата на основни за доброто кино неща в този филм, все пак ще кажа, че дори за мен вторият избор звучи по-логично.


tinyurl.com | 520: Web server is returning an unknown error " rel="nofollow" class="social-bookmark">Tweet this!
Допадна ли ви този материал? (8) (0) 4148 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (3) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.