Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Killshot (2008) (ревю) - Джон Мадън, Хосеин Амини, Трилър, Даян Лейн, Джоузеф Гордън-Левит, Дон МакМанъс, Мики Рурк, Росарио
Killshot (2008)

Автор: Ангел Генчев, вторник, 31 март 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Без да представлява нещо изключително оригинално като идея, дори всъщност със сравнително познат криминален сюжет, вторият филм на Мики Рурк за отминалата година след "Кечистът" - "Killshot" все пак е доста добър трилър, със силен актьорски състав и още по-добро изпълнение, който без съмнение ще привлече любителите на жанра. Макар и - отново повтарям - историята му да е сравнително тривиална.

Романът, върху който е базиран филма, е дело на Елмор Ленърд, комуто косвено дължим голямо количество, макар и не толкова известни ленти - с изключение може би на "Ескорт до затвора", който през 2008-ма година участва в надпреварата за Академичните награди "Оскар". Историята съвсем накратко - след като стават свидетели на доста вандалско изпълнение, свързано както с изнудване, така и в крайна сметка с опит за убийството им, Уейн и Кармен Колсън се превръщат в набелязана цел за двамата извършители, които естествено не искат да бъдат разпознати, и дори стигат до програмата за защита на подобни. За тяхно съжаление обаче, докато единият в случая е налудничав младок-обирджия, то вторият е изпечен наемен убиец, навътре в занаята, и покриването далеч не се оказва толкова лесно.

Това, разбира се, е само едната страна на историята. От другата, самата двойка е пред разпад, а колкото до престъпната двоица - то и тяхното сътрудничество е плод отчасти на случайност, свързана с немарлив опит за дребен обир. Както и, още по-назад в предисторията, със смъртта на брата на Черната птица - убиецът - по време на задача. И като цяло, "Killshot" разкрива доста хармонично двете си лица, които постепенно започват да се застъпват, и точно по този начин, въпреки баналната си основна линия, все пак се превръща в доста добро забавление за зрителя.

Вече споменах, в една от главните роли е Мики Рурк - както вероятно сте предположили Черната птица - професионалист от висока класа с индиански произход - и трябва да му призная, че му пасва повече от добре. Тази на обирджията, Ричи Никс, пък е поверена на Джоузеф Гордън-Левит, когото вероятно много от вас познават като Томи от "На гости на третата планета" - тук вече възмъжал, но все толкова чаровен, и всъщност идеален в амплоато си на хахо. Мистър и мисис Колсън на свой ред са добре познати като лица - съответно Томас Джейн и Даян Лейн, а във филма известно участие взема и Росарио Доусън. И наистина, актьорската игра е на съответстващото на имената високо ниво, а още по-добро впечатление прави кинематографията - режисура, операторска работа, подбор на пейзажи, на звуково оформление - всичко това добавя по още една червена точка към оценката на "Killshot".

В резюме, определено добра и приятна за наблюдаване лента, губеща отчасти заради стандартния си и в следствие относително предвидим сюжет, но пък наваксваща в останалите отношения. С други думи филм, с който можете спокойно да разпуснете около час и половина, без да се притеснявате, че ще ви досади или отегчи.


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 3805 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.