Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Hannah Montana: The Movie (2009) (ревю) - Питър Челсъм, Даниъл Берендсън, Майкъл Порис, Детско-юношески, Комедия, Мюзикъл, Били Рей Сайръс, Дж
Hannah Montana: The Movie (2009)

Автор: Ангел Генчев, петък, 17 април 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Хана Монтана (2009)

Уолт Дисни са толкова отдавна в бизнеса със семейни и детско-юношески продукции, че вероятно и дърво да вземат - филм пак ще излезе. А предвид, че с "Хана Монтана" нещата не стоят толкова в края на спектъра, дали заради едноименния тийнейджърски сериал, или певческите способности на татко и щерка Сайръс - особено Били Рей, който все пак е един от популярните кънтри-певци през последните две десетилетия - резултатът по напълно естествен път е ако не друго, то нелош.

Всъщност, с три думи, новата им игрална продукция може да се опише точно така - "Дисни, та дрънка". Малко комичен, с толкова характерния лековат хумор, в сериозна степен музикален в случая - поп, кънтри-поп, като цяло музиката е приятна и неангажираща - и, разбира се, предназначен най-вече за подрастващите. Което не значи, че на техните родители ще досади безкрайно. Освен всичко това, пък макар и малко повърхностно, засяга добрите стари семейни ценности - въобще, фамилна лента в най-добрата традиция на студията.

Сюжетът съвсем определено не е нищо особено - докато в телевизионната поредица се върти около двойствения живот на съвсем нормалната тийнейджърка Майли с ежедневните и грижи, превръщаща се обаче в малката поп-фурия Хана, стъпи ли на сцена - както естествено и нейните дружки, брат и леко щур татко-мениджър, то в пълнометражния филм настъпва момента за завръщане към корените и провинциалния пейзаж. Цел - самооценка. Естествено, и тамошните - нейде из Тенеси - не са особено свестни, което води до неизбежните забавни ситуации. Или, малко смях, малко сълзи, малко морал - всичко това увенчано с много песен.

В главните роли се изявяват основните действащи лица от сериала - Майли и Били Рей Сайръс, Емили Озмънт, Джейсън Ърлс и Митчъл Мусо - разбира се в друг антураж, на който обаче няма да се спирам подробно, тъй като някакво чак особено изпълнение, което да се забелязва изрично, няма. Всъщност последното важи и за главния актьорски състав. Но пък няма и видими издънки - играта е на прилично ниво, без да е нищо повече.

На фона на всичко това обаче някак си не мога за себе си да оценя "Хана Монтана" особено високо - не защото е провален като филм в някакво отношение, а просто защото няма кой знае какви преимущества, а и - в интерес на протокола - от страна на Дисни сме виждали далеч по-запомнящи се продукции. За почитателите на сериала, все пак, вероятно ще представлява интерес, за семейства с деца - не е толкова лош избор, с оглед децата - но на огромния остатък от публиката откровено няма какво да предложи. Дори музиката не е чак толкова впечатляваща - както казах, приятна, но ако е само заради нея, съвсем спокойно можете просто да се снабдите със саундтрака. Чак толкова няма да съжалявате за час и четиридесет загубено време, но няма и да спечелите някакво изживяване.


Допадна ли ви този материал? (16) (1) 5841 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (14) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.