Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Slough Feg - Ape Uprising (2009) (ревю) - Метъл, Хеви метъл, The Lord Weird Slough Feg, Нови албуми
Slough Feg - Ape Uprising (2009)

Автор: Иван Ж. Атанасов, събота, 02 май 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Slough Feg - Ape Uprising
Cruz Del Sur Music, 2009

Line up:
Mike Scalzi - vocals, guitar
Angelo Tringali - guitar
Adrian Maestas - bass
Harry Cantwell - drums

Tracklist:
1. The Hunchback of Notre Doom; 2. Overborne; 3. Ape Uprising; 4. Simian Manifesto; 5. Shakedown at The Six; 6. White Cousin; 7. Ape Outro; 8. Nasty Hero

Истински хеви метъл. По принцип мразя предлози като "истински" комбиниран с който и да било стил, откакто ми казаха, че съм фалшив метъл, защото се стрижа, бръсна и нося сако. Но когато става дума за властелините на свръхестественото и леко странното, или иначе казано Slough Feg, няма как да се въздигне с огън и меч подобна думичка от речника ми и да се изплющи баш в началото на статията. Защото за деветнадесет години история, осем студийни албума, бандата от Пенсилвания прави точно това - зверски добър метъл, с келтски фолк елементи. Може би малко странен, леко неземен, но за сметка на това адски слушаем, обичан, мелодичен и запомнящ се. При това правят всичко това с учудващо постоянство, доказано и от последната им тава.

Ако не сте чували за бандата, представете си Мейдън. С келтски мотиви. Е, и странни заглавия и текстове, но все пак нещо такова. Представете си един албум без нито един пълнеж, в който запомняте всяка песен още след първото изслушване. Представете си великолепни сола, разбиващи рифове, барабани. Сега добавете много емоция и настроение. Ако сте успели, значи вече имате представа какво ви очаква в "Ape Uprising".

И така с всички тези галопиращи китари, изпипана до съвършенство инструментална работа започва албума, минава през теб и свършва. За да го пуснеш отначало. А един наистина великолепен бонус е вокалът, който си е запазена марка на Майк Скалзи и се връзва просто по перфектен начин с музиката. Изобщо е изключително трудно да определиш какво точно ти харесва в тавата защото всички елементи на музиката, както и самите мелодии, композиции и дори тавата като една цялост е на едно и също ниво. Много добро.

Дори е избегнат традиционният проблем на групите, които инкорпорират фолклорни мотиви в творчеството си, а именно, че звучат странно. В случая бих казал, че те просто внасят един елемент на уникалност, колорит, може би доза екзотика, но в никакъв случай не звучат не на място. Даже напротив. Бих казал, че определения като фолк-метъл не би трябвало изобщо да се слагат към албума, просто, защото бандата прави хеви, въпреки че използва музикални препратки към келтската традиция.

И в заключение мога само да допълня, че ако имаме солиден кандидат за албум на годината, то това е "Ape Uprising". Най-солидния от всички излизали от началото на 2009-та и може би единственият, в който дори най-претенциозният слушател не може да намери "пълнеж". Няма нито недостиг, нито излишъци. Така че - приятно слушане. И не забравяйте да ядете докато куфеете, все пак.


Допадна ли ви този материал? (5) (0) 3076 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (3) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.