Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Drag Me to Hell (2009) (ревю) - Сам Рейми, Иван Рейми, Комедия, Ужаси, Адриана Бараза, Алисън Ломан, Бояна Новакович, Дейвид Пеймър,
Drag Me to Hell (2009)

Автор: Ангел Генчев, четвъртък, 04 юни 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Отведи ме в ада (2009)

Ако сте заклети почитатели на старошколските ужаси, и то в гнусните им варианти, то "Отведи ме в ада" е точно за вас. Всъщност това не е толкова изненадващо, предвид че режисьор и сценарист - второто заедно с брат си Иван - е добре познатият ни Сам Рейми, който освен всичко друго преди дълги години бе сътворил една от най-големите класики в жанра - а именно, "Злите мъртви". Пък и по принцип опитът му в това поприще никак не е за пренебрегване.

Като усещане, новата му лента е точно все едно извадена от архивите на осемдесетте, чак до музиката, и единствено поизчеткана откъм ефекти. Безмерно блудкавата история се заключава в премеждията на русокоската Кристин, банков чиновник, попадаща под влиянието на древно циганско проклятие, и нейните отчаяни опити да отърве душата си от ранно акостиране в ада.

За сметка на това обаче, с изключение на един-два по-смехотворни момента, изпълнението е на ниво. Моментите на напрежение, което е морално ясно, се състоят най-вече от сенки, зелена слуз, лиги, ченета, противни физиологични еквилибристики - и въобще нещата, от които се очаква да оставят онова познато тръпнещо чувство някъде долу под диафрагмата - разделени от относително кратки пасажи, от които горе-долу и накратко да се разбере за какво аджеба става дума. И финалният резултат е именно това, което може да се очаква от подобна продукция - крайно черна комедия, стига да имате стомах да я смелите.

А нейната голяма звезда е Лорна Рейвър. Далеч не толкова познатата шейсет и шест годишна актриса прави невероятно класна противна роля, от която буквално да те побият тръпки - и всъщност, ако не бе нейното изпълнение, "Отведи ме в ада" едва ли щеше да заслужава и пет минути внимание. Просто защото, за съжаление, остатъкът от актьорския състав не показва нищо особено, в това число Алисън Ломан, във водещата роля, чиято героиня иначе е твърде загубена, за да предизвика някакви сериозни пристъпи на съчувствие.

Та, в резюме, както започнах, така и да завърша - ако сте върли любители на истинския ужас от време оно, преливащ от гадории, "Отведи ме в ада" е филм, който не бива да пропускате. И, разбира се, ако това не е вашият влак - недейте да се подлъгвате по иначе високата оценка - филмът гарантирано няма да ви достави нужната доза удоволствие, да не кажа дори точно обратното.


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 3666 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (7) Читателите на тази статия се поинтересуваха от:
Dancehall 69
Интервю с Лиза Сий
Tom Jones - 24 Hours (2008)
The Final Destination (2009)
South Park
AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.