Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Everlost - Эклектика (2009) (ревю) - Мелодичен дет метъл, Метълкор, Everlost, Нови албуми
Everlost - Эклектика (2009)

Автор: Ангел Генчев, понеделник, 22 юни 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Everlost - Эклектика
2009, Irond Records

Line-up:
- Андрей Смирнов - китари, вокал
- Павел Чернобай - китари
- Сергей Волков - бас
- Сергей Серебренников - ударни

Tracklist:
1. День За Днем; 2. Сердце (Каждому - Свое); 3. Двойник; 4. Роза Ветров (Джонатан); 5. Книга Судьбы; 6. Там (Где все будет иначе); 7. Нет Пощады; 8. Безмолвная Тень; 9. В Эту Ночь; 10. Твой Враг; 11. Третий День Луны; 12. Право На Смех

Лошото на голямата част от руските банди, е че минават твърде ниско под радара, и рядко се чува за тях на запад от родината. Съответно местната сцена, макар и голяма, остава в основата си затворена - което всъщност е жалко, тъй като руснаците имат не едно и две неща, които да предложат на зажаднелия за новост слушател.

От друга страна пък, този феномен превръща откритието на всяка нова тамошна формация в особено приятно изживяване, и по някакъв съвсем странен начин може да се приеме дори и за положително явление. Както се случи при мен и с Everlost - група, формирана през 2001 г., като "Эклектика" се оказва и четвъртият им студиен албум.

Формацията от Подмосковието е една от онези неопределими стилово такива, заседнали някъде из плаващите пясъци на метълкора, и съчетаващи мелодичен дет със съвременен алтернативен метъл - съответно повече мелодичен, и по-съвременен. Може би трудна за определение, но за сметка на това любопитна, доста разчупена, с интересни рифове, раздвижващ кръвта ритъм, и като цяло - грабваща сплав, за да може тавата на руската банда да се превърне в една от онези, които се въртят отново и отново.

Иначе, здравите рифове и традиционният рев са подплатени с малко електроника и чести пасажи с чисти вокали, а дванадесетте парчета с продължителност близо един час са завидно разнообразни не само като композиция, но и като темпо, и сред тях може да се намери дори и изключително приятната балада "В Эту Ночь". В допълнение към което, в чисто инструментално отношение, на практика няма нито един изпъкващ дефект - а и инструмент, четиримата изпълнители са намерили чудесен синхрон, което прави тавата дваж по-приятна за слушане.

Разбира се, "Эклектика" е на руски, но в крайна сметка добрата музика не познава езикови бариери, а четвъртият албум на Everlast влиза уверено в тази категория. Така че ако ви се слуша нещо по-различно, но за сметка на това и качествено - изпълненията на руската банда са наистина великолепен избор.


Допадна ли ви този материал? (2) (0) 7048 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (17) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.