Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009) (ревю) - Карлос Салдана, Марк Търмайер, Анимация, Детско-юношески, Комедия, Денис Лиъри, Джон Легизамо, Джош
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)

Автор: Ангел Генчев, събота, 04 юли 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Ледена епоха 3: Зората на динозаврите (2009)

Студията Блу Скай очевидно си намериха нишата с "Ледена епоха" и едва ли скоро ще спрат да я запълват с нови продукти. Но пък след като го правят повече от успешно, няма и защо. Или, с други думи казано, третата част от поредицата по нищо не отстъпва на предшествениците си, и освен ако по някаква причина случайно не решат да правят генерални промени, което изглежда твърде слабо вероятно, създателите на анимационната комедия съвсем спокойно могат да откарат в този дух и до пет, десет или колкото си искат продължения.

Самата история продължава горе-долу от там, където я оставихме последния път. Трескавото очакване на малкото мамутче на Мани и Ели, което аха и да се появи на бял, се отразява по различен начин на старите ни познайници - изключая, разбира се, опосумите Краш и Еди, които се трогват от по-различни неща. Диего е на ръба на депресията, а сходна криза преживява и Сид, макар и по различен начин. И именно неговата обсебеност с идеята за семейство докарва и поредните главоболия за щурата компания.

От този момент нататък предстои поредното задъхано приключение, в което нашите герои ще се озоват в изолиран свят, изпълнен с уж изчезналите по това време динозаври, ще се сблъскат с хахавата невестулка Бък, живееща сред тях като отшелник, потоци от лава и въобще всевъзможни препятствия - онова, което много добре знаем, че Карлос Салдана и компания могат да ни поднесат. Дори истеричният Скрат и неговия жълъд, поне временно, ще си намерят майстора, за да достигне след множество лъкатушения "Зората на динозаврите" до неизбежния щастлив завършек.

Това обаче, което прави поредната "Ледена епоха" все същото чудесно зрелище е дори не толкова 3D-то, идеално изпипаната до най-малкия детайл анимация, хубавия саундтрак и като цяло техническото оформление, а способността и - както и на цялата поредица - да забавлява всички възрасти, междувременно оставайки все пак детски филм. Хората, които се занимават с нея, продължават да се вместват в онази тънка ивица между шарените филми за подрастващи и хумора за порастнали деца, където те всъщност се застъпват, но резултатът не е нито неразбираем за едните, нито пък скучен за другите. Дори бих казал, че в третата част от поредицата са успели най-качествено да съчетаят двете положения, което вероятно вече се дължи и на опита с предишните.

В резюме, може би най-добрата "Ледена епоха" до момента, която дори е излишно специално да препоръчвам, предвид че отдавна е една от най-любимите анимационни серии на голям екран. И ако още не сте я видяли, тъкмо е времето да се разхладите в най-близкия киносалон.


Допадна ли ви този материал? (4) (2) 3493 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (6) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.