Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Fighting (2009) (ревю) - Дито Монтиел, Робърт Мюник, Екшън, Антъни ДеСандо, Браян Дж. Уайт, Зулай Хенао, Иван Мартин, Луис Гу
Fighting (2009)

Автор: Ангел Генчев, четвъртък, 23 юли 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Уличен бой (2009)

При подобно заглавие, струва ми се, едва ли някой зрител ще си прави особени илюзии за онова, което ще му се предостави от екрана. Подобни филми се правят от десетилетия, и общо взето единственото, по което се различават, са имената във финалните надписи. При все това, никога не излизат напълно от мода. Изглежда поне мъжката част от аудиторията има нужда от време на време от малко сурова ярост, която услужливите люде от Холивуд не пропускат своевременно да и доставят - веднага се сещам за най-много посредствения "Никога не се предавай" (2008) или пък по-приличния "Скорпион" (2007), и все така назад, горе-долу веднъж годишно.

Та, историята с обикновеното момче от крайния квартал, което ще си пробива път с помощта на юмручното право отново е на дневен ред. Несъществените реално разлики са известното му минало като дребен престъпник, и фактът, че вероятно за цвят фракциите, участващи в нелегалните боеве, в които ще се изявява, са разделени освен по квартален и по национален признак - съответно ще има руснаци, азиатци, чернокожи и пр.

За сюжет естествено е пресилено да се говори, присъства някаква съвсем тривиална историйка, която да запълва празнините между схватките - даже бих допълнил, че на места тези паузи са абсолютно излишно удължени и съвсем откровено досадни. Наистина, частично помагат да съпреживяваме на героите, но със същия ефект при по-добра режисура "Уличен бой" съвсем спокойно можеше да е час и петнадесетина минути, вместо да приближава повече до два. Наместо това, губи почти всякакъв ритъм, част от сцените втрещяват с безсмислието си, а диалогът би могъл с добро желание да мине за озадачаващ.

От друга страна, получаваме доста реалистична и брутална на места картина на самите улични боеве, относително прилична операторска работа, приемлива хореография и озвучаване, и дори сносна актьорска игра, доколкото може да става дума за такава въобще. Добро впечатление най-вече прави Чанинг Татъм, в главната роля - донякъде заради подходящата визия и физика, и донякъде защото все пак се и справя. И въпреки това, филмът си остава едно гигантско клише с повече недостатъци, отколкото видими преимущества.

Което не значи автоматично, че не се гледа - ако сте в правилното настроение за тазгодишната порция тупаник, то спокойно можете да се разходите до близкия киносалон. Най-вече - защото е нова. Друг е въпросът, че със същия успех можете да си вземете и двд-то с някой от по-старите представители на жанра и пак няма да останете по-разочаровани.


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 2197 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (4) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.