Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Fallout 3: Point Lookout (ревю) - Bethesda Softworks, Екшън RPG, Fallout, Fallout 3, Компютърни игри
Fallout 3: Point Lookout

Автор: Ангел Марчевски, сряда, 05 август 2009.

Публикувано в Статии :: Игри

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Щом четете тази статия, най-вероятно знаете за какво става дума. А може би не? За незапознатите Point Lookout е четвъртия DLC експанжън на Bethesda Software по култовата игра Fallout3, която от своя страна е най-епичната пост-апокалиптична поредица правена някога, а историята се развива и обогатява с всяка нова част.

До този момент качеството на DLC-тата варираше. Куестовете бяха по-предвидими, може би еднообразни, а също така едно достийно количество бъгове бяха на лице. Е, до тук - Point Lookout е най-качественият експанжън от всички за момента. Скитайки из “столичната пустош” попадате на новопристигнал по тези места капитан и скромния му сал. Капитан Тоубар ви предлага да ви отведе до един изолиран и относително пощаден от великата война полуостров, наречен Point Lookout. На самия сал се срещате със старица, издирваща дъщеря си (неуспешно). Тя ще ви помоли да и асистирате в трудното начинание. Това всъщност е основният ви куест, който ще ви заведе и до един от ключовите персонажи в приключението – щерката Надийн. Не се подлъгвайте, обаче – това съвсем не е единствената задача в Point Lookout.

Но, да не избързваме. С пристигането си в гореспоменатата местност си давате сметка, че лукавият капитан не ви е излъгал – пищните блата на района са действително пощадени от ядрените бомбардировки отпреди 204 години. На следващата сутрин след отплаването, салът акостира на кея на полуразрушен и почти необитаем увеселителен парк. Ще имате свободата да изследвате цялата местност още след пристигането си. Като в някой стилен хорър филм местните блата си имат всичко – западнали обрасли имения (два броя), вуду олтари и висящи от дърветата зловещи кукли, а местното население представляват т.нар. реднек (Redneck) родове от изпростели, агресивни фермери, които решават голяма част от проблемите си с двуцевка в ръка. Всяко едно от именията на практика си има свой собествен куест, напълно различен от главния. В Блекхал Манор ще се запознаете със старче, което издирва открадната книга. Ще издам тайната – книгата е всъщност легендарният Кривбекних (Krivbeknih), който е загатнат на много места в поредицата Fallout. Въпросната книга е свързана с легендите за езотеричните и арканични томове Некрономикон, Книгата на Ейбон и Пнакотичните Ръкописи – главната идея е за книга на злото. Както във всеки сериозен куест на Bethesda, ще имате избор – или да върнете книгата на старчето, което очевидно се занимава с тъмни ритуали, или да я предадете на една странстваща проповедница с която се запознавате в последствие. Е, нещата няма да минат точно по план, но няма да ви развалям изненадата, в случай че решите да разцъкате екпанжъна.

В другото имение, Калверт Манор, се помещава един невероятно груб, арогантен и вулгарен професор – проф. Дасмонд, който ще потърси помощта ви, първо защитавайки се от атаките на местната секта Трайбали, а после в унищожаването на “злия” му съперник – професор Калвърт. И двамата се опитват да ви вербуват на своя страна и на пръв поглед излгежда, че няма правилен и неправилен избор. Самата визия на 200-300 годишните професори е доста... изненадваща. По време на този куест ще видите как имението Калвърт бива взривено от тактически ядрен взрив, а споменавам момента, защото това е най-ефектно направения взрив, който съм виждал в цялата си геймърска кариера.

Изгубената щерка, след дълго разследване, ще откриете в местната катедрала - отново с невероятно добре направена атмосфера - където се помещава едно племе Трайбали (същите Tribal от Fallout 1, 2, Tactics), които отглеждат и се друсат с местните Унга Плодове, съдържащи психоактивни вещества, и си втълпяват какви ли не хипарски идеи в търсенето на космичната мъдрост. За да бъдете допуснати до катедралата, ще трябва да преминете през “Изпитанието на Вярата”, което включва разходка до потънала в мъгла древна гора и вдишване ма халюциногенните спори на старото Унга Дърво, което ще ви вкара в един доста интересен и налудничав “сън”.

Надийн изглежда е единственият здравомислещ човек в сектата и ще ви разкрие причините за всичко, което се случва, а също и връзката между събитията и персонажите. Не се забуждавайте – екпанжънът съвсем не приключва с това – Point Lookout предлага множество скрити локации, като например високотехнологична лаборатория, скрита под морския фар, заседнала в плитчините китайска подводница, потъващ изследователски кораб, крайбрежен бункер и други. Всяко едно от тези места предлага някакъв скрит куест или задача и следователно – награда.

Единствената критика към Point Lookout е, че не са налични някакви нови, уникални супер-оръжия, но като се има в предвид колко са бъгави Gauss Rifle-а от Operation Anchorage и (особено) Tesla Cannon-а от Broken Steel, може би това не е чак толкова лошо. Хареса ми също факта, че за разлика от Broken Steel новите противници не са прекалено силни, здрави и корави. От графична гледна точка няма много какво да се каже, тъй като това все пак е експанжън. Текстурите на околната среда и персонажите са на ниво, освен единични глитчове тук-там, но в крайна сметка определено не са повече от тези на оригиналния Fallout 3.

В заключение ще кажа, че Fallout3: Point Lookout определено си заслужава. Ще се понрави както на старите фенове, които с нетърпение очакват всеки нов експанжън, така и на новите играчи, които се надявам да успеят да го оценят.


Допадна ли ви този материал? (7) (1) 3079 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (8) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.