Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Ретро: Toy Story 2 (1999) (ревю) - Аш Бренън, Джон Ласетър, Пийт Доктър, Анимация, Комедия, Приключенски, Ани Потс, Джим Варни, Джоан К
Ретро: Toy Story 2 (1999)

Автор: Димитър Грозданов, вторник, 01 септември 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Играта на играчките 2 (1999)

След огромния успех на първата част на дебютната анимация на „Пиксар”, за която си говорихме тук, резонно беше да се появи продължение, което освен всичко друго, е единственото такова в историята на компанията до наши дни. Щом се разбра, че ще има втора част на филм като “Toy Story”, вдигнал летвата в жанра до нови висоти, очакванията и на критика, и на зрители, бяха високи. Десет години по-късно вече спокойно можем да кажем, че в много отношения филмът ги оправдава.

Интересна е и предисторията на продукцията. В началото, “Toy Story 2” е предвиден да излезе директно на видеокасети и ДВД, без да има поява на голям екран, при бюджет от 10 млн. долара. Впоследствие обаче нещата очевидно потръгват по-добре (или най-малко по-скъпо) от очакваното и продуцентите се решават на евентуално пускане по кината. Бюджетът набъбва до 90 млн. долара, сума трикратно по-голяма от тази, похарчена за първия филм. Разширяването на обема на разработка се оказва ключово за последвалия касов успех и в крайна сметка въпреки дребните спречквания между „Дисни” и „Пиксар”, затвърждава сътрудничеството им.

“Играта на играчките 2” като цяло подобрява всеки аспект на предшественика си, без обаче да е толкова ключов за киноиндустрията като цяло. Значително по-динамичен и няколко идеи по-красив, филмът се възползва от напредъка на технологиите и по-големите финансови възможности на студиото във всяко отношение. Сюжетът този път се развива най-вече около играчката-каубой Уди, отвлечена от дребен, пълен и зъл човечец, който иска да я продаде на музей в Япония. В апартамента му нашият герой открива нови приятели – краварката Джеси и златотърсачът Смрадливия Пит, който му разкриват, че всъщност имат огромна колекционерска стойност и са били истински хит в миналото. Това го впечатлява дълбоко и го кара да се замисли дали собственик му Анди държи на него достатъчно много, за да се откаже от очакващата го слава. Междувременно приятелите му – звездният рейнджър Бъз Лайтиър, динозаварът Рекс, г-н Картофена Глава и разтегливото куче – тръгват на поход, за да го спасят. От там насетне ви е ясно, че всички биват забъркани огромна каша, над която приятелството и обичта надделяват.

Филмът залага на позната формула, като сценарият е хитро скроен с идеята, че „Играта на играчките 2” ще се гледа от малки и големи. Сюжетът си позволява закачки, които очевидно няма да бъдат разбрани от осемгодишните, но пък са достатъчно забавни и сами по себе си, за да не ги отегчат. Екшън сцените пък са достатъчно ефектни, за да впечатлят всякаква аудитория, а филмът се движи в оптималното време от час и половина – достатъчно дълго, за да не съжали родителят, че е дал парите си и достатъчно кратко, за да може да го изтърпи.

В звуковия департамент се завръщат Том Ханкс и Тим Алън, а към състава се присъединява и Джоан Кюсък. Музиката пак е дело на Ранди Нюмън и отново е на много високо ниво.

За да не ви губя излишно времето – филмът си заслужава, ако сте го пропуснали на времето. Очаква ви спокойна, приятна и красива анимация, на която може да се насладите сами или със семейството си. Приятно гледане.


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 2770 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.