Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Whiteout (2009) (ревю) - Доминик Сена, Джон Хобер, Ерих Хобер, Екшън, Криминален, Трилър, Алекс О'Лафлин, Артър Холдън, Гейбр
Whiteout (2009)

Автор: Ангел Генчев, четвъртък, 29 октомври 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Ледена смърт (2009)

Кейт Бекинсейл сваля за кратко кожените дрешки между третата и четвърта части на "Подземен свят", колкото да ги замени с няколко ката полярна екипировка, преселвайки се от мрачната обстановка на безкрайните вампирско-върколашки конфликти насред белите полета на Антарктика. Колкото и поетично да звучи това обаче, "Ледена смърт" по-скоро идва да докаже познатата максима, че едно хубаво лице или пък нашумяло име - което предпочетете - всъщност филм далеч не прави.

Нека да сметнем позитивите на Южния полюс - безкрайни ледени полета, замръзващи главни герои, което в най-общи линии гарантира деветдесетина минути тежка борба за оцеляване. И ако си нямахте и на представа, че местообитанието на полярната експедиция е най-студеното и най-самотно място на света, то никога не би ви хрумнало, че то ще се яви място на серийно убийство. Комбинирайте го сега обаче и с някакво антично ядрено оръжие, заровено под леда още по времето на Студената война, трактовка изтерзана от употреба през годините. Сложете и иначе симпатична американска шерифка с проблемно минало, което обаче се свежда целенасочено до момента, в който и се е наложило да застреля партньора си, и то в поредица от полубезсмислени, изключая обобщаващата, ретроспекции. А към това добавете ни в клин, ни в ръкав и някакъв агент, кой знае защо на Обединените нации. Накрая ще получите именно това, което вероятно вече предполагате при толкова много сбити на едно място потенциални сюжетни линии - а именно, от няколко стола, та на земята.

При все това, ако успеете да преживеете двете откриващи сцени - напълно излишните кадри с наливащите се и изпозастрелващи се руснаци, и последващата я двуминутка с разсъбличащата се Кейт, която е далеч повече забавна, отколкото еротична, особено около третия слой дрехи - а и подходите с достатъчно ниски очаквания, то евентуално ще можете все пак да изгледате "Ледена смърт". Като цяло действието се развива с доста задоволителна скорост, и въпреки посредствеността на сюжета, доста безличния диалог и актьорската игра средна ръка, поне в това отношение филмът не разочарова. А като прибавим и умело препредадената полярна атмосфера, и ако не чак впечатляващите, то поне доста добри пейзажни снимки, то общата стойност на филма отива може би към средна.

Разбира се, ще трябва да направите преценката дали това ще ви достатъчно, като се има предвид, че негативите доста натежават, а и със сигурност ще се намерят далеч по-качествени алтернативи, особено пък в пребогатата сфера на екшън-трилъра. А колкото до Кейт Бекинсейл - а и Габриел Махт, ако е за въпрос - изглежда ще трябва да почакаме до следващите им появи на голям екран с надеждата за нещо по-добро.


Допадна ли ви този материал? (2) (0) 3407 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (5) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.