Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Citay - Dream Get Together (2010) (ревю) - Арт рок, Психеделичен рок, Citay, Нови албуми
Citay - Dream Get Together (2010)

Автор: Ангел Генчев, сряда, 17 февруари 2010.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Citay - Dream Get Together
2010, Dead Oceans

Line-up:
- Ezra Feinberg, Tahlia Harbour, Warren Huegel, Diego Gonzalez, Josh Pollock, Sean Smith

Tracklist:
1. Careful with That Hat; 2. Return from Silence; 3. Dream Get Together; 4. Secret Breakfast; 5. Mirror Kisses; 6. Hunter; 7. Fortunate Sun; 8. Tugboat

Citay може и да не са сформирани толкова отдавна, едва през 2004 г., но пък издават със завидно желание, и от 2006 г. насам вече имат цели четири албума. Което може би не би било толкова интересно, ако групарите от Сан Франциско не се помещаваха в жанр, който твърде отдавна е преминал върха на славата си - а именно, психеделичния рок.

Ако стилът им трябва да се опише по пътя на най-малкото съпротивление, то това може да стане най-лесно като се споменат подобията - заемки е малко грозна дума. Вземете част от по-провлачените психарии на Блек Сабат, добро парче Пинк Флойд, добавете тук-там и от акустичните забежки на Цепелин, а защо не и малко ЕЛО, и ще придобиете доста добра обща представа какво може да ви очаква. Така че може би следва да отбележим, че Citay забъркват споменатия коктейл доста старателно и с достатъчно умение, за да бъде крайният резултат приятен за ухото на слушателя.

"Dream Get Together" е в основата си акустичен албум, макар и тук-там да се намесват сериозно електрически китари, а дори и клавири. Също както повелява добрата традиция на жанра, пет от седемте се въртят в областта на седемте минути и включват доста разнообразни, преливащи разсвирвания и теми. Въпреки променливото темпо обаче, албумът тече доста плавно, без шевове или резки прескоци от една мелодия в друга, а общото му настроение е предимно спокойно.

Това може би го препраща към онези "тихи" тави, които се слушат повече като фонова музика и целта им не е да раздвижат кръвта - въпреки, че парчета като "Careful with That Hat" и едноименното "Dream Get Together" се отличават с доста жизнен ритъм. Но дори и да се заслуша изрично и внимателно, човек отново има какво да открие.Или с други думи, ако сте в настроение за лека психарийка, получавате чудесна възможност наместо да посегнете към старите кримки, да чуете нещо свежо и съвсем прясно, при това с немалко собствени достойнства. Току виж ви изненадало толкова приятно, колкото и мен.


Допадна ли ви този материал? (1) (0) 2682 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (6) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.