Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: How I Met Your Mother (ревю) - Картър Бейс, Крейг Томас, Комедия, Романтика, Сериали, Алисън Ханиган, Боб Сегет, Дейвид Хенри, Джей
How I Met Your Mother

Автор: Димитър Грозданов, неделя, 14 март 2010.

Публикувано в Статии :: На малкия екран

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

След финала на „Приятели” и пръсването на многолюдната му аудитория, комедийните сериали изживяват разцвет. Поради голямата пъстрота от всевъзможни продукции, трудно е зрителят да открие нещо, което наистина си струва, което е действително оригинално, различно, или поне интересно и по негов вкус. Няма еднозначен отговор дали „Как се запознах с майка ви” е от точно този тип, затова прочетете и преценете сами.

Сериалът започва по доста интересен начин, през 2030 г. Баща на две деца решава да им разкаже историята за това по какъв начин се е запознал, и впоследствие оженил, с майка им. Което е началото на своеобразната нарация (разказвач е Боб Сагет), която предхожда по-голямата част от епизодите и задава тона на серията. След което сериалът се връща две десетилетия назад, където младият тогава Тед Мозби (Джош Реднър), обещаващ архитект, търси своята половинка в живота. В тази задача помощ оказват най-добрите му приятели и гаджетата от колежа – особено бъдещия адвокат Маршал и детската учителка и художник Лили. По-късно към групата се присъединяват и очарователната канадска репортерка Робин и стилният женкар Барни. С обединени сили, компанията се бори от една страна с несгодите в личния си живот, от друга – с взаимоотношенията помежду си.

„Как се запознах с майка ви” стартира с невероятен първи сезон. Болезнено клишираната идея за търсенето на идеалната половинка всъщност е реализирана перфектно и става свързващо звено между иначе ясно разграничените епизоди. Хуморът е свеж и забавен, персонажите са страхотни и ясно разграничени. Майтапите и скечовете летят като стрели, засечките и репликите наистина са запомнящи се. Контрастът между свръхповърхностния Барни, романтичния Тед и сериозния Маршъл е добре използвана предпоставка за много смях, а отвеяната Лили и фокусираната Робин допълват атмосферата. Гостуващи персонажи като индийския шофьор Раджит само засилват настроението.

За съжаление, около средата на втори сезон, това хубаво впечатление се разваля от прекомерното разводняване на сериала в посока сапунка, в типичния за „Приятели” стил. Започва се едно влюбване, разлюбване, сватби, булки, смени на партньори и всевъзможни въртележки, които твърде много изместват фокуса на сериала от забавното към банално "сериозното", което е далеч по-отегчително. Хубавото е, че четвърти и особено пети сезон връщат „Как се запознах с майка ви” към корените на сериала и са далеч по-приятни за гледане, макар и да не компенсират загубеното досега време.

Актьорската игра е на чудесно ниво и изключително естествена, което прави много добро впечатление. Всички актьори са подбрани отлично и се справят добре с ролите си. Трябва задължително да отбележим обаче Нийл Патрик Харис (Барни), който прави чудесно комедийно представяне и внася нов живот в иначе омръзналия образ на сваляча. Номинацията за „Златен Глобус” не е случайна, и той сам по себе си е достатъчна причина, за да хвърлите едно око на поредицата. Излъсканата самоуверена натура на героя е безкрайно забавна сама по себе си, но безкрайните мимики и жестове на Харис водят до пристъпи на неконтрулируем, див смях.

Сериалът не е загубена кауза, въпреки проблемите си, но не е и това, което можеше да бъде. Жалко за разводняването, което така разваля впечатлението от една иначе изключително приятна и забавна продукция. Първи сезон обаче със сигурност си заслужава гледането, а дали ще изтраете и останалите, зависи само от вас. Все пак, ако търсите нещо свежо и ново, “Как се запознах с майка ви” трябва да попадне в полезрението ви. Ако ви допадне – приятно гледане!


Допадна ли ви този материал? (2) (3) 4993 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (3) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.