Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Warhammer 40,000: Dawn of War II - Chaos Rising (ревю) - Relic Entertainment, RPG, Стратегия, Стратегия в реално време, Warhammer, Компютърни игри, Нови игри
Warhammer 40,000: Dawn of War II - Chaos Rising

Автор: Ангел Марчевски, петък, 19 март 2010.

Публикувано в Статии :: Игри

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Напълно нормално е за култовите заглавия да имат дълги и заплетени имена, описващи коя точно част на епичната поредица предстои да играем. В това отношение Warhammer е ненадмината – в серията игри се развиват няколко различни тематики, в различни жанрове и за различни платформи. След около десет години история, ето че достигнахме и до втория експанжън на втората част от поредицата 40000.

Както повечето от вас вероятно знаят, във фокуса на тази серия са приключенията на космическата пехота (Space Marines). Всъщност, докато Dawn of War бе по-стратегичски ориентирано заглавие с РПГ елементи, Dawn of War II е много по-ролево ориентирана, с тактически, а не стратегически елементи. Каква е разликата, ще попита някой. А тя е проста, но ключова - в тактическите игри не се занимавате да произвеждате войска и да развивате империя, а постигате победата чрез умело координиране на малък отряд специализирани единици.

След като определихме жанровата принадлежност на играта, нека поговорим малко и за сюжета. В първата част на DOW II се борихме с дивите и свирепи Тираниди, за да спасим родните човешки светове. Главният герой, паладинът Дейвиън Тул, се жертва, за да спре чуждоземната инвазия веднъж завинаги. Сега приключението продължава, а новият враг са „добрите” стари хаос-маринки. Тул бива прероден в тялото на имперски Дреднаут, а на вас се пада тежката задача да спрете завладяването на родните светове от Силите на Хаоса.

Явно пичовете от Relic Entertainment са се усетили, че предишната част бе прекалено еднообразна и скучна, затова сега освен силите на хаоса, ще се борите с Оркската паплач, Елдарските воини и дори една компания разбунтували се Имперски Пазители. Мисиите вече не са толкова еднотипни до скучноватост, нито битките - толкова мудни. Е, в случай, че все пак решите да изиграете предната част от поредицата, можете да го направите – тя е включена в пакета.

РПГ-елементите са много силно заложени в DOW II – отрядите ви набират опит, научават нови умения и усъвършенстват характеристиките си. Новият елемент тук е т.нар. “corruption”. Ако си спомняте, последователите на хаоса са някогашни обикновени пехотинци, поели пътя на „злото”. И в зависимост от решенията, които вземате по време на мисиите, можете да увеличите или намалите нивото на поквара на екипа си. Това би ви дало достъп до някои нестандартни умения или неканонична екипировка, но накрая ще заплатите съответната цена.

По самия енджин няма нищо ново – играта си остава все така тежка, pathfinding-а все толкова бъгав и управлението на отряда - все толкова неудобно. Дори ако изключите „sticky selection” опцията, пак няма да улесните геймплея си. Всъщност, с последния експанжън е забранена даже опцията да задавате команди, докато играта е на пауза. Друг минус на заглавието е изключително досадният факт, че цялата игра е вързана към Games for Windows Live, което автоматично означава, че ако нямате интернет връзка не можете дори да я пипнете с пръст. “Постиженията” и сейвовете ви се съхраняват на онлайн акаунта ви, а ако копието ви е нелицензирано по-добре направо забравете за DOW II.

Всъщност въпреки тежкия енджин и донякъде неудобната физика, обаче, игричката си заслужава, дори само заради заглавието. Пък в крайна сметка, ако се вдъхновите, може да изиграете един DOW I, поне няма да се занимавате с GFWL, докато си цъкате с която желаете фракция.


Допадна ли ви този материал? (3) (6) 5578 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (10) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.