Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Dragon Age: Origins - Awakening (ревю) - BioWare, RPG, Компютърни игри, Нови игри
Dragon Age: Origins - Awakening

Автор: Ангел Марчевски, понеделник, 22 март 2010.

Публикувано в Статии :: Игри

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Да видиш продължение на една от любимите си игри е като да намериш пет лева на улицата – въпреки че от практическа гледна точка събитието няма почти никакво значение, човек изпитва чиста радост и вълнение. Такъв бе случая с мен, щом разбрах за експанжъна на Dragon Age: Origins – Awakening.

Истината е, че нямам търпение да ви съобщя и най-добрата новина - както в други заглавия на Bioware, ще можете да започнете новата сага с персонажа си от старата част. Но изненадите не се изчерпат с това. Приключението за вас ще започна по един или друг начин, в зависимост напредъка и делата ви в първия Dragon Age: Origins. И ето, че навлизаме в сюжета – няколко месеца след победата при обсадата на Денерим, Darkspawn ордата се завръща. Този път обаче има нещо по-особено около набезите им – те са координирани, организирани и много по-коварни, а за капак на всичко генералите на тъмната орда могат да говорят.

Като герой на кралство Ферелден, сте назначен за глава на Грей Уордъните и ви е поверена провинцията, принадлежаща на разобличения от вас предател Хаул. Сиреч всеки час някой от поданиците ви ще ви занимава с проблемите си, а вие ще трябва да вземате отговорните държавнически решения, чрез които хем да помогнете на плебеите, хем да не разгневите благородниците (които в един момент биха могли дори да подготвят заговор срещу вас). Ще осъждате престъпници, ще проявявате милост към несправедливо осъдени (надявам се), а в крайна сметка, като командир на Уордъните, ще имате доста отговорни задачи. През останалото време ще разгадавате мистерии, ще търсите мистични съкровища и най-важното, разбира се – ще разследвате новото поколение darkspawn изроди. Всъщност, оказва се, че ордата на мрака се е разцепила на две враждуващи фракции, но спирам дотук със сюжета, за да не ви разваля удоволствието.

От гледна точка на персонажи ще бивате непрекъснато изнанадван/а - около страничните куестове ще съберете една доста ексцентирична компания съратници. Добрият, стар и често пиян Огрен - джуджака от първия Dragon Age, ще е един от най-верните ви другари, след него имаме антисоциална елфица, ентусиазиран маг с разпуснато поведение, жаден за мъст благородник от рода Хаул, отракана джуджанка и дори един добър астрален дух, обсебен от принципа за справедливост. Компанията смахнати другари и великолепно направените куести ще ви гарантират един изключително увлекателен геймплей.

Тук обаче идват и някой проблеми. Поради твърде богатата на възможни сценарии куест система е напълно възможно да се натъкнете на някой бъг или недомислица. Другият фактор, който е повлиял зле в това отношение, са пресечните точки с няколкото официални, и голям брой неофициални DLC пакета, които в един момент могат да се окажат несъвместими с новия експанжън. Това води до някой неприятни последствия – от изчезнали предмети, до неработещи „тайни”, уникални умения и бонуси. Предполагам, че и това ще е до време, остава само да дочакаме някоя „кръпка” или версия едно-нещо-си, където въпросните проблеми ще бъдат остранени.

От графична гледна точка няма нищо ново, енджинът не е мръднал, а саундтракът е все така добър. Ако сте хардкор фен на ролевите игри и особено на Dragon Age, се чуствайте морално задължен да изиграете Awakening. Ако ли пък не – може би сега е моментът да разцъкате една от най-култовите за последните няколко години компютърни игри.


Допадна ли ви този материал? (5) (0) 5620 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.