Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Puss in Boots (2011) (ревю) - Крис Милър, Том Уийлър, Анимация, Комедия, Фентъзи, Антонио Бандерас, Били Боб Торнтън, Зак Галифиан
Puss in Boots (2011)

Автор: Ангел Генчев, понеделник, 21 ноември 2011.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Котаракът в чизми (2011)

Не съм сигурен дали очарованието на Шрек просто не позавяхна за десетилетието, изминало откакто се появи за пръв път на екран, или пък очакванията ми към вероятно най-симпатичния персонаж, подвизавал се из поредицата, бяха прекалено високи. Или пък и двете. Едно е сигурно, обаче - „Котаракът в чизми“ остава твърде далеч от онова, което сме свикнали да ни предлагат огрето и шарената му дружина.

Всъщност, най-лошото, което мога да кажа за последната продукция на Дриймуъркс е, че ако не беше анимирана, лентата щеше да се подреди точно сред еднотипните детски филмчета от типа на „Деца шпиони“, с които Антонио Бандерас има странния навик от време на време да се захваща, без при това да жъне някакъв небивал успех.

Да, обичайната приказна каша е налице, но този път доста оскъдна, а и сякаш подбрана на малко случаен и повърхностен принцип – Котаракът (Шарл Перо) и Джак с бобеното стъбло (Братя Грим) поне се борят с великани, но защо точно в компанията на Хъмпти Дъмпти (Луис Карол) остава мистерия. Нещо повече, липсва знаковата за филмите с Шрек стилна пародия, а историята е поднесена по един очарователно наивен и твърде детински начин, който спокойно можеше да носи щемпела на Уолт Дисни. Особено с добавката на продължителни музикални епизоди.

Самият сюжет всъщност не стъпва и крачка встрани от онова, което бе обявено някъде около излизането на последния Шрек – животописът на самия Котарак от времето, когато е бил малка топка рижави косми, та до ден днешен. Малко или малко повечко понагоден на места, гарниран с шепа съвсем не толкова новаторски латино-шеги и амплоато му на все още не напълно застарял сърцеразбивач.

Горе-долу, толкова. Не ме разбирайте погрешно, това не прави филмчето по някакъв начин неприятно – най-малкото анимацията е на очакваното високо ниво, има своите попадения, а може би този път удачно у нас ще излезе и точно по празниците – но сваля летвата порядъчно ниско. И все пак можеше да бъде и далеч, далеч по-добър коледен подарък.

При все казаното, няма истинска причина да си спестите „Котаракът в чизми“ – стига да имате едно наум да не очаквате обичайното забавление за деца от 9 до 99 години, а нещо по-скоро в самото начало на спектъра. Ако имате пък и деца, които да заведете, по-скоро бих го препоръчал.


Допадна ли ви този материал? (6) (0) 8497 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (17) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.