Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Hammerfall - Legacy of Kings (статия) - Метъл
Hammerfall - Legacy of Kings

Автор: Иван Ж. Атанасов, вторник, 06 март 2007.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

HammerFall – Legacy Of Kings
1998, Nuclear Blast Records

Line-up:
Joacim Cans – lead & backing vocals
Oscar Dronjak – guitar & backing vocals
Stefan Elmgren – lead guitar
Magnus Rosen – bass guitar
Patrik Rafling – drums

Накратко

Виж още: Метъл [149]

Track listing:
1. Heeding The Call 2. Legacy Of Kings 3. Let The Hammer Fall 4. Dreamland 5. Remember Yesterday 6. At The End Of The Rainbow 7. Back To Back 8. Stronger Than All 9. Warriors Of Faith 10. The Fallen One

Hammerfall се радват на достатъчно сериозно име сред метъл обществеността, за да не ви занимавам с дълги и отегчителни описания на групата, стила, с история или анализи на развитието им. Само ще спомена, че свирят типичен power metal и още с първия си албум загатнаха за намерението си да се задържат продължително на сцената. Както се и случи.

Legacy Of Kings е вторият албум на скандинавската банда. От гледна точка на звучене, стил, че дори и обложка, съвсем спокойно можем да заявим, че албумът е нещо като версия 2.0 на първия – Glory To The Brave. Което не му пречи да има достатъчно изразена индивидуалност. Това, че не си направиха някой безумен експеримент е добре, просто доразвиха стила си и ни поднесоха един хубав албум, който може да не ни изненадва с нещо ново, но поне не ни изненада неприятно.

Албумът започва с една от най-добрите по мое мнение песни на Hammerfall – Heeding The Call. Бърза, разнообразна и изпипана във всяко отношение. Продължава с Legacy of Kings, за да стигне до Let The Hammer Fall, песен в средно темпо, която е достатъчна за да ви накара да се чувствате доволни, че сте си купили албума. По нататък през Dreamland стигаме до Remember Yesterday – една от наистина стойностните метъл балади, които съм слушал.

Следва още една приятна изненада – At The End Of The Rainbow. Басовата линия в началото може да ви напомни на Stranger In A Strange Land на Iron Maiden (от албума Somewhere in Time). Донякъде паралелът би могъл да се проследи през цялата песен, но вокалите и китарите я правят доволно различна и свежа, за да си залужава човек да я чуе, запомни, че даже и запее спонтанно в компания. Правили сме го.

Следва Back To Back – кавър на Pretty Minds от албума Red, Hot And Heavy. Рядко се случва кавър да се впише толкова добре в цялостната концепция на един албум, въпреки личното ми мнение, че спокойно щяха да минат и без това, защото могат да правят достатъчно впечатляващи собствени песни. Но това е повече от личните ми настроения срещу кавърите изобщо, а не от конкретната песен.

Нататък албумът продължава, ако мога така да се изразя, съвсем канонично. Или, иначе казано, добре познатият ни power metal. Но дори и тези леки забежки, за които споменах по-горе, му придават достатъчно ярка индивидуалност, за да отговарят на възникващия въпрос “Е, защо пък тогава да трябва да го чуя?”.

Лична оценка: 9/10

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?p=137031#137031


Допадна ли ви този материал? (1) (0) 4079 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (16) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.