Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Shrek The Third (2007) (статия) - Анимация, Комедия
Shrek The Third (2007)

Автор: Ангел Генчев, петък, 25 май 2007.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Носи се ефирен слух, че третият Шрек бил далеч по-слаб от двата си предшественика. Нещо се бил поизтъркал, бъзиците малко се били заповтаряли, героите - все същите... Вервайте ми или не - ама не му вярвайте. Подозирам, че източниците на тази мълва са тръгнали с прекомерно големи очаквания - за какво точно ми е трудно да предположа, щом Шрек е шеговита анимационна пародия на, хм, добре познати шаблони, чиито качества отдавна вече добре познаваме. Още повече за трета поредна серия.

Без предрасъдъци и най-вече особено замисляне, Шрек продължава хумористичния марш с равномерно темпо, което ме прави още по-нетърпелив по отношение на предстоящия филм с Котарака в чизми в главната роля. Вкратце: Кралят-жаба е мъртъв, да живее Артур! Онзи, Пендрагон, има се предвид. Възпитаник на един от добре известните университети за магия, вълшебство и крале, произхождащи от селячеството. С гамени (Ланселот), мацки (Гуин(ивир)) и мажоретки-вещици. Междувременно Шрек и Фиона чакат дете на фона на магаредракончетата, пръкнали се между двата епизода, а Принцът организира Лига на онеправданите герои с цел извоюване равноправно и по възможност висшестояще място в управлението на битието във Far, Far Away.

Дотук със спойлерите. Шрек 3 определено не надраства Шрек 1 и 2, но за сметка на това и с нищо не им отстъпва - час и половина смях. Но пък едва ли и някой е очаквал повече. Доколко обаче продължава идеята за малко по-сериозен сюжет, проникнала във втората част - сами си преценeте.

Саундтракът също е много добър и основно рокаджийски, както и досега. Особено въплъщението на Аксел Роуз в жаба ("Live and Let Die") - не толкова изпълнението - не зная защо ме изпълни с мед и лимон и ми покапа по брадата. Сигурно както пееха Щурците - "някой ден, всичко се обръща, но тогава младостта само рок енд ролът връща", трудно но я връща. А нали затова са подобни филми - да те върнат назад във времето, та да почувстваш детето в себе си (винаги съм мислел, че мъжете сме онеправдани в това отношение).

В заключение мога съвсем отговорно да заявя, че тройката си заслужава отделеното време, особено за тези, които са харесали първите два. Хубавото на подобни изтъкани на база абсурда комедии е, че дори зациклящи на същата тематика, продълженията са не само гледаеми, ами и с малко усилия създателите на филма могат да го направят доста приятен. При Шрек се е получило.

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?t=6856


Допадна ли ви този материал? (0) (1) 3758 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.