Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: ДнД4 (статия) - Ролеви игри
ДнД4

Автор: Константин Делчев, понеделник, 20 август 2007.

Публикувано в Статии :: Игри

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

ДнД4 идва! Новината гръмна в ролевото пространство преди няколко дни, когато в рамките на GenCon Wizards of the coast обявиха, че в средата на следващата година започва издаването на четвъртата версия на най-старата ролева игра. Е, едва ли някой си е въобразявал, че 3.5 ще векува, след като вече започнаха да се появяват по две допълнителни книги за класовете, но вестта е меко казано, изненадваща. По-ранните изявления тази година, че до нова ревизия "имало още доста време", формираха широко разпространеното мнение, че първите срещи с четворката ще са едва през 2009 г., ако не и по-късно.

Това, което се знае до момента за DnD4, е оскъдно и е плод на доста спекулации. Известно е, че в основната книга има нов базов клас (swashbuckler), нова раса (thiefling) и разпределени по нивата расови бонуси. Някои механики вече са изпробвани покрай правилата за Междузвездни войни и Book of nine swords, от което може да се предположи наличието на позиции и маневри. Точка. Имайки предвид обаче, че до началото на разпространението има почти година, информацията най-вероятно ще се сервира на час по лъжичка.
От друга страна, подробно бяха разяснени новите благинки за потребителите из мрежата - интерфейс за онлайн игра, при това доста шарен и най-вероятно с месечна такса. Доколко това ще измести играта на живо и дали Бреговите магьосници смятат да фаворизират стоенето пред компютъра пред доброто старо киснене около маса с много безалкохолни и нездравословна храна, е трудно да се каже. Все пак отговорът на втория въпрос е по-скоро отрицателен, защото една добре смазана машина за пари като Wizards of the coast (а смазката се предоставя не от кой да е, а от Hasbro) едва ли ще си позволи да изпусне вече завладени територии.

За момента реакциите на съобщението на Бреговите са крайно разнообразни - от крайна екзалтация на 'ДнД ултрасите' до песимизъм и откровена ненавист от други групи, които считат, че такова пускане на нови базови книги и платени абонаментни услуги е продиктувано от чиста алчност, особено в светлината на намаляващия ролеви пазар през последните няколко години. Дали тази тенденция, която не успяха да спрат нито новият Свят на Мрака, нито Exalted 2ed и Еберон, най-сетне ще се прекрати, ще стане ясно догодина.

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?t=9636


Допадна ли ви този материал? (0) (0) 3147 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (4) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.