Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Judas Priest - Jugulator (статия) - Метъл
Judas Priest - Jugulator

Автор: Иван Ж. Атанасов, петък, 23 ноември 2007.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Накратко

Виж още: Метъл [149]

Ще започна с една почти еретична в метъл средите мисъл – когато навремето ме запитаха кой е любимият ми албум на Джудас Прийст отговорих: „Jugulator”, при което събеседникът ми направи физиономия, все едно току що е чул, че съм отровил крал Луи X. Честно казано тогава се запитах дали наистина не съм малко чалнат и негативните мнения в разни издания и подочути от разни фенове като че ли го потвърждаваха. Да, ама не съм виновен че съм се запознал с тази група благодарение на този албум ерго не се чувствам задължен да оплювам всичко издадено от тях без Роб Халфорд. Пък и честно казано вокално Тим "Рипър" Оуенс не ми звучи по-зле от чичко Роб, че дори в контекста на същият този Jugulator – по-добре.

Jugulator определено не се вписва в контекста на предхождащите го класически насочени албуми с рокаджийски елементи не само заради отсъствието на един, както казват, емблематичен вокал на групата, ами и поради факта, че е значително по-агресивен и по-тежък от всичко правено от Джудас до този момент, което далеч не го прави по-лош, а просто по-различен. Jugulator е толкова зареден с мощ, че те удря в лицето още с първата песен и те мачка до последната, като и двете (едноименната Jugulator и Cathedral Spires) по мое мнение могат да кандидатстват за „най-добра” песен в албума.

И докато първата просто загатва какво ни очаква и учудва с факта, че Тим „Рипър” Оуенс може да пее, то последната затвърждава впечатлението, че той не само може, ами спокойно можем да го впишем в списъка на топ вокалистите – изчистени високи тонове, уникален стил, чувство... какво му трябва на човек. И в двете китарите са тежки, като обаче в Cathedral Spires в един момент започват да звучат монотонно, но затова пък този момент идва точно, когато проличава геният на новия вокал, така че може да се счита, че сме компенсирани. Басът допълва атмосферата, както и барабаните, които дори имат водещата роля на моменти. Не ме разбирайте грешно – двете песни не си приличат по нищо – докато първата е просто те убива с бързината комбинирана с агресията, то втората съвсем по епично му те закопава.

Другата песен, която си заслужава да отличим е Death Row, в която се сблъскваме с един микс от рифове, които направо „къртят мивки”. Освен това, това е песента, която по ритъм и структура бихме могли да наречем най-джудаска, с изключение, че соло като началното определено звучи малко прекалено експериментално за Джудас, но в крайна сметка целият албум е в този дух, тъй че няма от какво да бъдем недоволни.

Останалите парчета са доста разнообразни добре изпълнени преливащи от бавни през среднотемпови до по-бързи, от чиста агресия и „шибан метъл” в най-добрия смисъл на израза до малко по-експериментални. Изобщо има по нещо за всеки, стига да не е фен на Джудас. И ако не беше Decapitate, която обаче честно казано разочарова – изглежда малко нещо като пълнеж, макар че е трудно да определи човек точно какво не и е наред, бих дал на този албум 10/10, но животът е такъв, че няма перфектни неща, така че – 9.8/10

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?p=193635#193635


Допадна ли ви този материал? (1) (1) 3447 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

Читателите на тази статия се поинтересуваха от:
Tardy Brothers - Bloodline (2009)
Живият Лондон
SciFi Series: Paradox
Dancehall 69
Бягството
AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.