Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Demon: The Fallen. Интродукция (статия) - Ролеви игри, Ролеви сетинг
Demon: The Fallen. Интродукция

Автор: Twilightling, вторник, 20 януари 2004.

Публикувано в Статии :: Игри

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

"Demon: The Fallen" (c) е продукт на White Wolf Game Studios (TM).

превод: Даркър


Мрак под него, и бушуваща буря отгоре. Гавиел се бореше да се измъкне от Пъкъла със всяка частица от неговата воля,и малко по малко се приближаваше към Въртела. Ветровете изгаряха душата, но той ликуваше във болката. Той можеше да почуства колко близко е до това да бъде разкъсан на парчета, предавайки се на вечна забрава, но това само го подсилваше. По добре е да се бориш и да загубиш, от колкото да седиш и да не правиш нищо. Това бе урокът на Пъкъла, и Гавиел го беше научил добре.

Ветровете се усилваха, колкото по високо се качваше, но отвъд бурята Гавиел можеше да почуства границата на Духовния свят, и тъканта на Материалният свят. Въртела се опитваше да го въвлече обратно във абсолютния мрак, прерязвайки душата му като ледени ножове, но той се насили да продължи и приветства агонията. Ако имаше уста да говори, то светът на мъртвите би се разтреперил от неговитя предизвикателен смях. Всеки момент го приближаваше до света, когото си мислеше че е изгубил завинаги. Вече можеше да си спомни чуството на студена тъмнина между звездите или тръпката на огъня когато кръстосваше през тялото му. Вече можеше да вкуси въздуха на зеления свят който той бе помогнал да бъде създаден и да усети живата земя под краката си. Той жадуваше за това. Той го желаеше със страст неусещана от еони. Сега това нямаше да го изкушава повече.

Гавиел прониза Завесата между световете като огнена стрела, бегло съзнавайки колко много сила е изхабил за своето бягство. Светът увисна пред него, достатъчно близко за да го докосне, но въпреки това, той чустваше как душата му се разнищва, заплашвайки да се разпадне, освен ако не намереше убежище от бурята.

Той се устреми към земята като метеор, симфонията на шест милиарда души, премина през неговата собствена, и през техните надежди и страхове, Гавиел усети ехтенето от техните смъртни тела. Някои души горяха ярко като раждането на звезда, други тлееха като въгленче, бледа светлина свиваща се в кухината на човешкото тяло. Той усети едно от тези тела, трептящо от живот, но с пречупена душа, и се вряза като гръмотевица.

Ноктите на Въртела бяха нищо в сравнение със шока от обсебването.

Порой от образи. Чувства. Спомени. Бледи и равнодушни в сравнение с неговите,но бяха толкова много…

Те се разбиваха в неговото съзнание като лавина,затрупвайки го под тяхната тежест.

Той отвори очи. Бузата му беше допряна до студен, мокър асфалт, и усещаше кожата си гореща и наранена. Някой го дърпаше за рамото, опитвайки се да го претърколи. С мърморене, Гавиел се обръна.

Господи, О божичко, кажете че сте добре! – млада жена го гледаше, бузите и зачервени от студа, сините и очи пълни със сълзи.

Той лежеше в средата на заснежена улица. Студена, бездушна светлина се излъчваше от неясни сфери пред него, забулени от падащия сняг. В ляво, се виждаха фаровете и бронята на кола. Двигателят беше още включен, и по капака имаше кръв.

Жената пусна кашмиреното му палто, и помоли Бог да прости това което бе сторила. А Гавиел, прокълнат от Рая, изпълни новите си дробове и започна да се смее…

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?t=863


Допадна ли ви този материал? (0) (0) 3504 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (241) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.