Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Scorpion (2007) (статия) - Бойни изкуства, Екшън, Кинопремиери, Кловис Корнияк, Криминален, Френско кино
Scorpion (2007)

Автор: Ангел Генчев, петък, 14 март 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка


Also published in English [click here]

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Скорпион (2007)

Наистина има нещо животинско в Кловис Корнияк, и подобни роли - за разлика от Астерикс, където нямаше и толкоз екранно време - му отиват. Агресивен почти до безумие, и едновременно с това плах, срамежлив и малко наивен.

"Скорпион" отчасти напомня легендарната поредица Роки - малкото момче от крайния квартал, чиято единствена мечта е да стане голям спортист и влага цялото си усърдие и съществувание в нея. От друга напомня "Дани Кучето" (с Джет Ли), макар и фактът, че на кормилото все пак не е Люк Бесон да си личи - но за всеки случай, любимата на французите криминална подсюжетна линия е тук. С нелегалните и боеве, полуробския живот на участниците в тях - и наистина добрия паралел с проституцията, а приликите не са малко. От трета страна, пък, филмът напомня всички онези ленти, в които една единствена неразумна постъпка срива живота на главния герой и проваля мечтите му в дън земя, оставяйки го да се опита отново да издрапа на дневна светлина, в борба за най-елементарния усет за собствената си личност.

Като цяло, "Скорпион" не е нещо ново под слънцето в нито една от споменатите насоки, но пък за сметка на това е направен добре, даже бих казал много добре. И завръзката, и развръзката му са семпли, не е излишно фокусиран върху баталните сцени, та чак да ти дотегне, има дори няколко минисюжета в себе си - макар че са сравнително тривиални и общо взето лесно се разпознават и разгадават още при появата си. За сметка на това се радва на чудесна актьорска игра с умело подбран състав, както и на може би едно от най-добре съставените звукови оформления, на които съм попадал напоследък. Което го прави лек и, така да се каже, бърз за гледане филм, не изненадващ, но оставят приятно впечатление след финала си.

А в крайна сметка, понякога трябват и подобни разтоварващи ленти - не може винаги да се радваме на безкрайно дълбокомислени и философски, или пък епично-ефектни продукции, или на нечия обземаща екрана с присъствието си личност в конкретна възвисена роля.

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?p=200743#200743


Допадна ли ви този материал? (0) (0) 3934 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (1) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.