|
Вече съвсем сериозно си мисля, че пирамидите са шемовете или бен-бените на фараоните. Модела е такъв, че гробницата на фараона е свързана с пирамида, но самата пирамида не е гробница. Бен-бен е всъщност пирамида, има някой доста освежаващо-нахални изрображения на бен-бен който мн. приличат на леталетни апарати. Със сигурност Хеопсовата пирамида не я е строил Хеопс. Фалшификацията е почти перфектно доказана. Първо, фараон преди Хеопс я споменава. Второ, по-ранно е датиран един артифакт от Месопотамия, на който са наривувани две пирамиди със сокола на Нинурта над тях. Трето, малобройните изображения в пирамидите са от по-късен период. Четвърто, в Египет де що има колона, стена или сграда са кичозно изписани и изрисувани за ралика от пирамидите. Пето, има оригинално писмо относно фалшификацията по откритието, че пирамидата била на Хеопс. Съмнения, че мумията на "Хеопс" е взета произволно от другаде. Надписите с червена боя с името на Фараона са фалшифицирани.
Единствено двойствено може да се тълкува едни текст от "Песен на арфиста", който аз не съм проверявал дали е точно такъв, в който се казва, че само божествените фараони почивали в пирамидите, а знатните в гробниците. На фона на това, че освен мистификациите и фалшификациите околко Хеопсовата пирамида, друго не говори, че фараона е погребван в пирамида, а не в гробница. Всъщност според легенди, приписвани на Тот/Хермес каменният сандък в големите пирамиди е използван за съвсем други цели. Но какво и да е.
А м/у другото относно сфинкса, геолозите са разделени, някои твърдят, че са нужни десетина и двойно повече хиляди години дъждове за да има такава ерозия, а други приблизителн смятат, че може да се впише в периода на царуване на Хеопс. Само, че обяснението им е леко нелепо, възможно било канали с вода да са текли покрай сфинкса. Освен това сфинкса поне стотици години е бил заровен под пясъците. Ако се не лъжа, по времето на Херодот, е бил заринат.
|