Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Brainstorm – Downburst (2008) (статия) - Метъл
Brainstorm – Downburst (2008)

Автор: Иван Ж. Атанасов, петък, 08 февруари 2008.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Brainstorm – Downburst
Metal Blade, 2008

Line Up:
Andy B. Franck - vocals
Torsten "Todde" Ihlenfeld - guitars
Milan "Mille" Loncaric - guitars
Toni Ieva - bass
Dieter Bernert - drums

Track List:
1. Falling Spiral Down; 2. Fire Walk With Me; 3. Stained With Sin; 4. Redemption In Your Eyes; 5. End In Sorrow; 6. How Do You Feel; 7. Protect Me From Myself; 8. Surrounding Walls; 9. Frozen; 10. All Alone

Немската банда продължава да показва това, което дори титаните в метъла понякога не правят, а именно – промяна без загуба на идентичност и безумни експерименти. И благодарение на това се роди нова задължителна за слушане от метъл феновете тава – Downburst. Докато на “Liquid Monster” човек можеше да намери доста кусури, то новото творение на Brainstorm е просто отличен хеви/пауър метъл албум, който без съмнение може да се нарече най-добрият в историята на групата. По-зрял и едновременно с това мощен, тежък без жертване на бързината, Downburst е разпознаваем във всяка своя песен като 100% Brainstorm и достатъчно различен, за да нямате чувството, че „това сте го слушали”.

Още с „Falling Spiral Down”, албумът подсказва какво ни очаква, защото песента е просто убиец. Минаваме през „Fire Walk With Me”, която става малко еднообразна в средата, но затова пък краят си заслужава и попадаме в 90-те със „Stained With Sin”. Защо в 90-те? Не, песента е нова, не ме разбирайте погрешно, просто навява спомени за добрия стар метъл от миналото десетилетие. Следва „Redemption In Your Eyes”, която също праща мисълта ми да броди там, дето стоят приятните ми спомени от Iron Maiden. И се пренасяме към... баладата? Не, „End In Sorrow” просто не може да се нарече балада, прекалено тежка е за това. При нея трябва да споменем прекрасно включените клавири, които допринасят към композицията, без да се натрапват. И за да спра да изброявам, само ще кажа, че разнообразието се допълва от убийствената „Protect Me From Myself”, героичното звучене на „Surrounding Walls” и „Frozen”, отличаваща се с разнообразие, което някои групи не постигат с цял албум. А финалната „All Alone” е добър край на един добър албум.

В заключение мога само да кажа, че ако досега не сте се запознали с Brainstorm, времето да го направите дойде, защото това определено е албум, който трябва да се изслуша... и слуша, слуша, слуша... Също така ще добавя, че личните ми фаворити са „Stained With Sin”, „Redemption In Your Eyes” и „End In Sorrow”, макар че лоша песен в тавата няма да намерите.

И личната ми оценка - 9/10

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?p=198231#198231


Допадна ли ви този материал? (0) (0) 3002 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (7) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.