All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Последни статии Кратки @ Сивостен Recent articles

Свински бут с бамя

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 14.12.2011

Enslaved - The Sleeping Gods and...

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 08.12.2011

England Medieval Festival

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 01.12.2011

SciFi Series: Grimm

(Ангел Генчев) - 28.11.2011

Band dessinee: Chasseurs de dragons

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 28.11.2011

"Синя луна" от Лоръл Хамилтън

"Зигзаг" от Хосе Карлос Сомоса

"Добрият" от Дийн Кунц

"Милениум: Взривената въздушна кула" от Стиг Ларшон

На книжния пазар. Иво Милев: "Случаите ...

На книжния пазар. Джим Марс: "Сестри ...

На книжния пазар. Томас Родригес Мартинес: ...

На книжния пазар. Курбан Саид: "Али ...

На книжния пазар: Хакан Йел - "Ресторант"

Fringe също с нов сезон

Arkan - Hilal (2008)

(Ivan G. Atanasov) - 17.02.2009

Pathology (2008)

(Angel Genchev) - 24.09.2008

Europa Universalis: Rome

(Ivan G. Atanasov) - 22.09.2008

B.B. King - One Kind Favor (2008)

(Angel Genchev) - 17.09.2008

Zavet (2007)

(T. Hristov) - 16.09.2008


Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Герои :: Ученици
PostPosted: Sun Dec 04, 2005 7:17 pm 
No, don't do that. No, really don't. Really.
User avatar

Joined: Thu Apr 12, 2001 12:51 pm
Posts: 12312
Location: Time and Relative Dimension in Space
Ученици:

* Ана Петрова
* Звиад Пиромансшвили
* Канзаки Уруми
* Стилян Боримечков
* Драгостин дин Теи
* Кирил Томов
* Перла Маренска
* Мани
* Емили Джейкъб
* Бела де Морт

_________________
We all do what we do for the same reason: because it seemed like a good idea at the time.


Top
 Profile  
 
 Post subject: ( Хари Потър ) Калисто
PostPosted: Sun Dec 04, 2005 7:18 pm 

Joined: Mon Mar 07, 2005 7:01 pm
Posts: 10
Първо - ЗДРАВЕЙТЕ на всички ! И не бъдете много критични , моля ...

Калисто


Първото нещо което се забелязва у хората е външния им вид , за това започвам с него .
Физика : Фигурата и е достойна за доста мъжки легла , от което тя се възползва понякога ( но не и без повод ). Добре сложена ; с катранено черна коса ,права и дълга до малко под раменете ; с дълбоки и тъмни очи , черни като бездънни ями ...
Биография и други такива работи :
Име , фамилия , рождена дата и тн. - няма. Намерена е като бебе в Странджа планина .( изглежда приблизително на 24-25 години ) Представите и за минало започват с един прекрасен мъж , по онова време на около 40 години , който я е намерил. Неговото име е тайна тъй като узнаването му би застрашило йивота му . Причина за това е самата Калисто ( това име и е дадено именно от него ) , но за това ще стане дума след малко..
По близкото минало на Калисто е обхванато от една голяма обществена тайна, а именно , че е била любовница на бившия министър на магията и от едно голямо обществено подозрение - че тя го е убила ...
Истината около случая е следната :
Една прекрасна сутрин министъра бил намерен , прободен в сърцето с нож.Имало процес , но не и доказателства срещу Калисто . Разбрало се обаче , че покойният бил черен магьосник и за да не се опетни името му или да бъде уронен авторитета на институцията като цяло, случеят бил потулен с обяснението , че " дори добрите хора могат да имат неприятели , способни на подобно деяние " ...
Що се отнася до Калисто , тя спечелила много врагове , които се натпреварват да я убият , с хиляди заклинания и да и навредят по всякакъв начин ( това е и пречината да не разкрива името на своя осиновител , когото тя нарича Pater - в превод от латински баща )
Квалификация : Калисто е защитила професорско звание по Основи на Магията ( древни магии, окултизъм , основна теория на магическите практики и тн.) и Защита срещу Черните Изкуства , има докторат по Наука за древните руни и История на Магията. Интересува се от всякакви други науки ; много е добра в правенето на талисмани и призоваване на духове пазители ( което си е една цяла наука ) ; летенето не е от силните и страни , не обича особено и билкологията ; опитва се да изучи отварите, но нещо и куца в системата на самоубочение ; предстои и да стане зоомаг , но първо ще се поизмъчи малко , освен това трябва да отбележа , че все още изпитва недоверие към магипортирането , от както се беше пренесла веднъж върху едно огнище ...
Характер: По начало Калисто има доста буен нрав , често си променя настроенията , избухлива е , но се стреми да потисне силната си емоционалност. От време на време противоречи сама на себе си ; има навик да си говори сама , а притежава и невероятната способност да върши няколко неща едновременно ( например - да пише , пее, крещи и слуша някого в един и същи момент) ; понякога е прекалено философски настроена , но иначе се трае ( дори понякога да се държи ужасно , да прави хапливи забележки и да гледа хората особено )...
Друга важна вметка - Калисто идва от старогръдското kalla, kalli- хубаво , добро.
Не се заемам да описвам дрехи , защото ми се струва странно един човек да ходи с едни и същи дрехи по 10 години , пък и се съмнявам това да е от чак толкова голямо значение .
Знам , че сигурно има нещо за доизпипване , но се надявам да не е много .
Не успях да избера пръчка , жезъл или нещо от сорта ( колебая се дали въобще да ползва такива работи ) , но вие бихте могли да ми помогнете ( надявам се :roll: ) .
И ... та ... става ли или не?
:D


Top
 Profile  
 
 Post subject: (Хари Потър) Бела де Морт
PostPosted: Sun Dec 04, 2005 7:19 pm 

Joined: Fri Mar 11, 2005 3:15 pm
Posts: 1
Име: Бела Де Морт
Години: в разцвета на младостта, около 15-годишна

Описание: Бела де Морт е дъщеря на френски пекар на кифли и майка, която продава плодове на пазара. Това е истината, но не я разкрива на другите. За всички Бела е тайнствено момиче от Франция, което живее с по-голямата си сестра Одри в една стара луксозна къща, за която преди се е говорело, че е обитавана от призраци. Всички мислят, че Бела е дъщеря на френски граф, поне така твърдят тя и сестра й.
Навсякъде привлича внимание, и има защо. Изключително модерна и красива, тя е независима и просто обожава вниманието. Не й пука особено за това, което става в училище - тя създава правилата, никога не следва. Момчетата я мислят за секси, защото е изключително красива, обича да флиртува. Носи изключително впити и подчертаващи формите дрехи - най-често ултракъса пола и изрязано бюстие.
Не е особено умна, но затова пък е готова да бутне нещо по-ценно на учителят (забележете!), като...хм...няма да споменавам...
Обожава спорта и куидича, а и е доста добра, може би поради факта, че когато приближи летящо съперниците си, те се заглеждат във веещата се поличка, отколкото в топката.
На външен вид е с тъмночервеникава дълга коса, зелени котешки очи (най-вероятно лещи) и устни с цвета на виното.
Не обича да се обвързва, но предпочита по-узрелите(аха), защото смята, че връстниците й са прекалено лигави.
Любими предмети : аритмантика, защита срещу черните изкуства, руни
Най-добрият й приятел е фен на готиката. Знае какво обича Бела и й угажда, защото я харесва изключитлно. Казва се Томи.
Какво още да добавя? Ставам ли? МИсля, че трябва някой който да ви внесе топло, топло...Мини версия на Калисто.


Top
 Profile  
 
 Post subject: (Хари Потър)Емили Джейкъб
PostPosted: Sun Dec 04, 2005 7:20 pm 

Joined: Mon Feb 28, 2005 4:04 pm
Posts: 11
Емили Джейкъб е на 14 години. Родена е в Англия, но едва 4-годишна я пращат при баба и леля в България. Те много й угаждат и Емили се разглезва малко, но достатъчно, за да понася трудно всеки отказ да се изпълни някое нейно желание. Има брат Майкъл, но той е по-голям и остава да учи в Англия, където е приет в елитно и скъпо лондонско училище. Емили много го обича и го посещава отвреме на време през ваканциите.
Емили е изключително трудолюбиво и нетърпеливо момиче. Тя знае български, атглийски - перфектно, немски и испански - говоримо и няколко елементарни думи на френски, на които я научили списания, предназначени за далеч по-възрастни госпожи. Има много приятели в училище и е любимка, душата на компанията. Не е зубърка, въпреки че винаги има отлични оценки. Обича веселото настроение и лудориите и е много несериозна.
Обожава да се грижи за себе си - козметика просто обожава. Малко е самовлюбена - и има защо. Външният й вид е доста приличен. Косата й е дълга до кръста и слънчеворуса. Вие се на малки чупки или по-скоро вълнички. Лицето й е с правилни форми, но челюстта й е леко ъгловата, а брадичката й е издадена напред, разкриваща силен характер и смелост. Очите й са светлосиви, почти сини. Веждите са кафяви, не особено тъмни, и притежават изящна извивка. Носът е прав, с хубава форма. Обича дрехи, наподобяващи тези на средновековните английски дами - затова ходи с корсети и набрани поли, блузи с широки ръкави. Обожава белият цвят и обикновено носи бели дрехи. Кожата й е изключително бледа.
Има странни интереси, които не са напълно съчетаеми. Например страстта й към Англия е несъвместима с мечтата по Дивия Запад.
В училището за магия Емили е много активна. Занимава се главно с организирането на тайни магьоснически дуели посред нощ и се е специализирала в тази си дейност. Пръчката й е от върба и е много пододяща за трансфигурация. Сега Емили е трети курс и още не се е научила на трансфигурация, но един ден ще се научи да се превръща в пума. Обича часовете по Защита срещу Черните изкуства, билкология и Пророкуване. Все още не е решила каква позиция би искала да бъде в киудича - обича да бие с бухалки, но е по-добра при тренировките за търсач.
Мечтае да завърше училище и да започне да работи като Аврор!

Слабостите й са шоколадът и чипса или въобще всички вредни и страшно вкусни храни, които може да се намерят и от които на следващия ден се образуват пъпки!


Да ви питам как се разпределяме по домове - ние ли си избираме?


Last edited by Лейди Хотиен on Mon Mar 07, 2005 7:03 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: (Хари Потър) Мани
PostPosted: Sun Dec 04, 2005 8:22 pm 
Без право на мнение

Joined: Sat Sep 04, 2004 7:26 pm
Posts: 684
Мануел Ернесто Бенодаванте и'Гарсия (Сашко)

Семейството на Сашко е от малко градче в Южна България. Познавали се от деца, заедно отишли да учат в София (бащата е инженер, майката - учителка) и после ги записват на договор в Куба малко след раждането на Сашко.

В Куба младата двойка се устройва добре. Сашето от малък показва завидна склонност към хапането, от което никой не успява да го отучи навреме, и логично когато поотрасва, бързо успява да се наложи - хапейки - в местните банди малки босоноги комунистчета из крайморските кварталчета на Хавана. Попил завинаги, макар и разбрал-недоразбрал, горещите идеи на Революцията, първата работа на позаякналия помургавял Сашко е да си измисли доста по-революционно звучащо име. След дни на размисъл и ровене из жълтата революционна литература, се стига до внушителното Мануел Ернесто Бенодаванте и'Гарсия - за приятелите Мани. Новокръстеният Мани лесно печели симпатиите и на дечицата, и на възрастните, със своя ведро-слънчев революционен плам и твърд устрем към победата - на каквото е на дневен ред.

Към 9тата си година Мани, вече същ узрял революционер, заминава с родителите си на тайна партизанска мисия в Източна Суматра, за да помогне в опитите на изключително неизвестната на света индонезийска компартия да свали тогавашния режим. Действията им се ограничават в засади над няколко - по предположение - много опасни каруци по влажните пътечки из индонезийските гори, след което те са отзовани обратно в Куба. При едно от въпросните нападения, обаче, Мани (който трябва да се отбележи проявява завидна храброст в крещенето срещу врага в лицето на няколко неразбиращи невинни индонезийци) се сдобива по мистериозен начин (то направо му пада в ръцете) с екземпляр бебе от невероятно рядко срещания Вечнонисък Орангутан - но родителите му, а съответно и той самият, необразовано решават, че става дума просто за тривиален индонезийски орангутан. Маймунчето е изключително грозно и Мани веднага се влюбва в него и си го отнася в Куба.

Скоро след завръщането им в Куба - вероятно от близостта на силно магическия всъщност маймуняк - около Мани започват да се случват все по-странни инциденти. Капак на цялата работа, както и на съмненията по въпроса у родителите му, се оказва една случка, при която няколко дечица политат с Мани върху голяма дъска за гладене и се връщат леко поодърпани след битки с нахалните чайки към края на деня. В квартала става голям скандал, който бързо е потулен, но Мани винаги остава в сърцата на съседчетата си с класическата демонстрация на легнала осморка - кубинка (т.нар. Cuban Eight), изпълнена блестящо и без да изпадне нито едно съседче, с гореспоменатата дъска за гладене.

Разбрали, че в цялата работа има нещо в известна степен мътно, родителите на Мани се сещат за една възрастна братовчедка на майка му - леля Пепи от България, за която навремето са се носели разни слухове че се е занимавала с разни магии и която винаги вадела неизчерпаеми количества малки захарни водни кончета от джобовете си. След няколко телефонни разговора, наште хора стигат до тежкото решение, че за Мани ще бъде най-добре да си замине за България и да учи там в училището, за което леля Пепи им е разказала - пък тъкмо и да види родния дом. Мани е отчаян от перспективата, но бързо намира успокоение в идеята, че ще занесе революционния плам и в България, а и успява да изврънка да му разрешат да си вземе орангутана, който вече се казва Че (и който едва в последствие леля Пепи успява да идентифицира като смятания за изчезнал Вечнонисък Орангутан - не расте никак, ама никак, ама съвсем никак. в първите месеци стига до хълбока на Мани и оттогава не е мръднал. няма и да мръдне. изобщо. никога.)

Леля Пепи се оказва закоравяла традиционалистка и никак не гледа с добро око на вечния устрем към реформи и промени на всичко наоколо у Мани (не приема дори концепцията му, че водните кончета определено са символи на прогнилия буржоазен псевдоартистичен империализъм и незабавно трябва да бъдат заменени с доста по-пролетарски изглеждащите жаби), но пък много го обиква и рядко излиза с него на глава. Продължава обаче упорито да си го нарича Сашко.

В началото на есента Мани постъпва в НИИЧАВО. Първата му работа е ловко да прикрие всички следи от името си и не го издава на никого. За съжаление седмица след това доста народ успява да види колета с водни кончета от баба му с голям червен надпис "За Сашенцето" и набързо изградената репутация на Мани претърпява лек срив, частично компенсиран в последствие от известно количество доста злобни ухапвания.

Първата година на Мани преминава неусетно в изучаване на всички норми, които трябва да се разрушат, и всички системи, които трябва да се преизградят, както и в инфилтриране на вербувани вече революционери първокурсници на ключови места. Малък проблем се оказва това, че идеите на Мани за бъдещата революция се оказват доста динамични и никой, включително той, не остава наясно в какво ще се състои тя. Но факт е, че учителите бързо успяват да запомнят мешащия развален испанско-български дребосък, след като той изнася поне по една реч срещу всеки от тях. За щастие на Мани, разсеяността му и очевидната му неорганизираност не успяват да канализират за твърде дълго събудения революционен плам на околните, и преподавателите гледат на него по-скоро с известно умиление.

Скоро след записването си Мани лесно успява да се вреди в отбора по куидич на Дениагрин. Играе на какъвто пост го сложат. Съотборниците му гледат на участието му със смесени чувства заради невъзможните му пируети, които често носят победа, ама същевременно причиняват тежки телесни повреди на поне един от екипа. За огромно свое съжаление Мани не успява да прокара концепцията си куидича да се изпълнява с дъски за гладене, вместо с метли, но и досега не се отказва от нея.Бележка 1: Обстоятелствата около срещата на Мани с Че са дълбокосюжетно законспирирани и в някой хубав (майски) ден ще бъдат разкрити.

Бележка 2: Мани много убедено и нахъсано налита да хапе всеки, който допусне фаталната грешка да го нарече Сашко. Ако Че е в настроение, той също налита да хапе.

Бележка 3: Мани говори български, но не се справя особено добре.

Бележка 4: Мани е нисичък, мургав, с тъмна коса и очи и якичък. Той е слънчево дете, разбира се с повечето ученици, и ако понякога се бие, то е или по бележка 2, или единствено и само в защита на идеите на Революцията, каквито и да са те в момента.

Бележка 5: Че е класически дребен орангутан с големи кожести бузи, оранжева козина и носи стандартното за повечето орангутани кепе с червена петолъчка. Че има две агрегатни състояния - оклюмал депресиран злощастно гледащ маймуняк и бясно търчащ ентусиазиран и хъщящ маймуняк. Моментото му състояние силно зависи от напълно и абсолютно случайни фактори и е непредвидимо за съжаление на Мани.

Бележка 6: Магическата пръчка на Мани му е подарък от леля Пепи и е яркочервена с косъм от западногвинейска мантикора.

_________________
Fear the wrath of the Гъба


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group