All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Последни статии Кратки @ Сивостен Recent articles

Свински бут с бамя

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 14.12.2011

Enslaved - The Sleeping Gods and...

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 08.12.2011

England Medieval Festival

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 01.12.2011

SciFi Series: Grimm

(Ангел Генчев) - 28.11.2011

Band dessinee: Chasseurs de dragons

(Любен Загорчев - LifeJoker) - 28.11.2011

"Синя луна" от Лоръл Хамилтън

"Зигзаг" от Хосе Карлос Сомоса

"Добрият" от Дийн Кунц

"Милениум: Взривената въздушна кула" от Стиг Ларшон

На книжния пазар. Иво Милев: "Случаите ...

На книжния пазар. Джим Марс: "Сестри ...

На книжния пазар. Томас Родригес Мартинес: ...

На книжния пазар. Курбан Саид: "Али ...

На книжния пазар: Хакан Йел - "Ресторант"

Fringe също с нов сезон

Arkan - Hilal (2008)

(Ivan G. Atanasov) - 17.02.2009

Pathology (2008)

(Angel Genchev) - 24.09.2008

Europa Universalis: Rome

(Ivan G. Atanasov) - 22.09.2008

B.B. King - One Kind Favor (2008)

(Angel Genchev) - 17.09.2008

Zavet (2007)

(T. Hristov) - 16.09.2008






Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Пържен ориз - open source
PostPosted: Fri Jun 03, 2011 11:52 pm 

Joined: Sun Oct 14, 2007 2:48 pm
Posts: 111
Това си е моята рецепта за пържен ориз, въз основа на различни миксове от класически рецепти. Така съм намерил най-доброто съотношение и съставки за моят вкус. Това е готиното, че всеки може да си намери своите.
Но да представя рецептата.
Продукти:
Ориз
пресен лук
пресен чесън
моркови
грах (варен)
царевица (варена)
месо (сочно филе)
чушка
гъби (печурка)
яйце
олио
розмарин
босилек
черен пипер
Дългозърнест ориз (по нашите магазини е известен като бланширан) се поставя в силно загрята вода и се вари на бавен огън.
Малко преди сваряването на ориза, тигана с мазнината се поставя на огъня, като първо се слагат чесъна, лука и морковите( на пръчици) и гъбите. Не мога да кажа минутите, защото всеки разполага с различна готварска техника, но макс след 10-15 минути се добавят почти всички останали продукти без яйцето.
Важно е, продуктите да имат свобода в тигана за да не останат просто варени.
Накрая се добавя яйцето, бърка се още 1-2-3 минути, и се сваля от огъня.
На мене цялото ястие ми харесва повече студено, така че се оставя да изстине преди консумация.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 post ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group