Уви - хич не са загинали като стой та гледай... В смисъл - бързо. А иначе е имало кой да стои и да гледа... Умирали са бавно от обезводняването в жегата - бебета от породата АСТ. А наоколо е било пълно с хора, които са гледали. И никой, ама никой не е поел риска да разбие стъклото и да помогне. Всъщност - трудно е да ги виним - едно стъкло струва сума пари, пък разправиите с полицията... Но все пак там са били главно хора - кучкари... Не знам - дано не попадам в такава ситуация - трудно е да кажеш как би реагирал ти лично, без да ти е идвало до главата.
С това не оневинявам стопанина - незнанието и липсата на опит трудно могат да бъдат оправдание. Да не говорим, как всяка година четем за хора по света и у нас, забравили детето си в затворена кола. Изходът - летален...
А споменатата тук Сребърна рибка си беше една от най-дбрите изложби, на които съм ходила (не са много - 5-6, ама след статията няма нужда да обяснявам защо не ме влече

) Ако не беше завалял дъжд, всичко щеше да е на 6 - откъм настроение и изкарване най-вече. Да бяхте видели едни изложби в Балона (тенис кортовете) в Студентски град. Единия път бяше през мразовит и адски мокър октомври, залата (закритата част) нямаше отопление, подът беше влажен и студен. Не позволявахме на кучетата да лежат, за да не настинат. На хората не ни се размина...
Втория път беше горещо. Много! Настилката и бетонът качваха градусите до немислими стойности, а животните плезеха езици. Сянка отникъде, теснотия - кош-мар!
Затова съм решила отвреме навреме да ходя само на открити изложби (от типа на една в парка на кв. Хиподрума миналата година), с добра компания, без да ми пука за отсъжданията...