Пържен ориз - open source

С други думи, хапване, пийване и такива благинки ;")
Locked
diamonds are forever
Posts: 111
Joined: Sun Oct 14, 2007 2:48 pm

Пържен ориз - open source

Post by diamonds are forever »

Това си е моята рецепта за пържен ориз, въз основа на различни миксове от класически рецепти. Така съм намерил най-доброто съотношение и съставки за моят вкус. Това е готиното, че всеки може да си намери своите.
Но да представя рецептата.
Продукти:
Ориз
пресен лук
пресен чесън
моркови
грах (варен)
царевица (варена)
месо (сочно филе)
чушка
гъби (печурка)
яйце
олио
розмарин
босилек
черен пипер
Дългозърнест ориз (по нашите магазини е известен като бланширан) се поставя в силно загрята вода и се вари на бавен огън.
Малко преди сваряването на ориза, тигана с мазнината се поставя на огъня, като първо се слагат чесъна, лука и морковите( на пръчици) и гъбите. Не мога да кажа минутите, защото всеки разполага с различна готварска техника, но макс след 10-15 минути се добавят почти всички останали продукти без яйцето.
Важно е, продуктите да имат свобода в тигана за да не останат просто варени.
Накрая се добавя яйцето, бърка се още 1-2-3 минути, и се сваля от огъня.
На мене цялото ястие ми харесва повече студено, така че се оставя да изстине преди консумация.
Locked