Жеко wrote:Ама аз започнах да си мисля и за ходенето по голяма нужда... Дори и там да има вратичка, не си представям клякането с 30 килограмова броня, а и после забърсването... Стигам до логичното заключение, че преди битка рицарите са ги държали гладни и жадни и са им правили очистителни клизми.
Съмнявам се че са ги сваляли, предполагам че като пилотите от Формула 1 са го правели вътре в бронята .
Хакуна матата,
Симба
Never trust the future
Never miss the past.
If you live for the shining moment
The moment may just last
И пак напомням... за да си се накачулил с бронята, значи не си тръгнал просто така на разходка - бой те чака. А като те удари адреналина никакви нужди и никакви сърбежи не важат. Пък ако тоооолкова ти се доходи, то откачането на предпазителите (ако ги имаш) на съответното място е въпрос само на една каишка
Браос бе Шамане! Много добре изглежда цялата работа..направо една положителна завист ме обхвана. Я кажи как стоеше въпроса с въоръжението. На снимките виждам доста мечове дето си изглеждат напълно сериозни.
Относно размера на броните - Windsor castle в оръжейния музей бяха по 160-175 см. Аз бях леко разочарован честно казано.
Ами въпроса с въоръжението на чехи, унгарци и поляци е ясен как стоеше... гадините си имат всичко Колкото до нашите брони и оръжия - всичко ние сме си правили. Иначе всичко си беше сериозно. Като изключим някои ъм... изключения... бутафории нямаше. С нужното ниво на обезопасяване, разбира се.
Да бе, гледам доста плетени ризници се мяркаха. Вие си ги плетете или как? Иначе за поляци, унгарци и особено чехи ми е ясно, че са екипирани - те си имат традиция в тия неща.
Супер! Особено шлема ме впечатли. Ми пусни повече информация за цялата работа. В интернет има доста неща, обаче друго си е да знаеш как работят българските оръжейни майстори Лично на мен ми е много интересно, как точно правите мечове например.
Ами броните са от най-обикновена ламарина 3. Студено коване. Е, при специално този шлем си спестих малко работа, защото кубето е от каска М36. Ама после се оказа, че кубето било едва ли не най-малкия проблем Иначе става от две части и с аргонова заварка.
Мечовете по-рано също ги правехме от шини 3, но стават боклуци. Вече ги правим от 65Г, обработваме ги с ъглошлайф. Поради липса на достатъчно масло ги закаляваме до макс във вода и после ги отвръщаме на око. Получават се много добри резултати.
Ами не са от нашите... но са си наши хора За съжаление нашия добре екипиран турчин не успя да дойде, иначе щеше да ги засенчи всичките.
Абе де да знам, доста усилия положихме, ама пак не се осакатихме. Много сме некадърни, явно Ъм... пък тия, дето идват отзад наистина решиха да се направят на тарани, но с малката подробност, че аз се оказах по средата... Ако забелязваш, от мелето отчаяно се подава една червена ръка http://sasho.borsabg.com/Bitka3/img010.jpeg.html
Затъпяваме ги. Около 2 мм са ръбовете, но май ще трябва да ги правим по повече, защото дори и така могат да бъдат опасни. Иначе отдавна се каним да си спретнем и един остър за кът-тестове, ама още не сме опрели до там.
Жеко, само коремно-хирургични пациенти ли си търсиш? Щот аз си търся начин да бия хората без да ми е гузно после Ама пусто ако ги блъскам само в корема, няма да е интересно
If this is empty this doesn't matter
Put that in your ramen and eat it!!
Правилно! Красотата ще спаси света казвали. Ето ви малко естетическа интерлюдия - Джон Лундемо - един от баш-майсторите на съвременните оръжейни майстори