Какво е сънят???

Митове и легенди. История. Факти, спекулации, истини и полуистини. Хуманитарни науки и философии
Marfa
Сърдит смърф

Post by Marfa »

А случвало ли ви се е онова чудо, дето го наричат "сънна парализа"? Дето си полубуден, имаш чувството, че не си сам в стаята, често имаш усещане за допир с тоз, дето ти създава усещането за компания, а пък не можеш да мръднеш?
GoLooM

Post by GoLooM »

Категорично НЕ ! А за онова дето го каза Нифредил мога да кажа , че баба ми има такива сънища ( доста често ) Даже един път искаше да не ходим до Русе , защото сънувала нещо лошо . Но аз съм на мнението , че това явление е плод на нагаждането на случката към съня . Като хороскопите . Често ми се е случвало да се сбъдват , но после като размисля разбирам , че сам си ги нагаждам , за да съвпаднат . ( не говоря за хороскопи от вида : Днес ще ядеш! )
If he falls in love tonight,
it can be assumed...
His carefree days with us are history,
in short our pal is doomed...
sipesh

Post by sipesh »

оо да нещо подобно,последния път се събудих в стаята на сестра ми,която бях пратил да убие змията под леглото ми...трагично беше.Изхвърчах като луд,но още спях(поне така си го представям)и казах на сестрата,че има змия под леглото(голям шок беше,целия се тресях ) ,по едно време се отърсих и се усмелих да влезна пак в стаята си(вече си бях напълно в съзнание).Видях я как седи с чехъл в ръка пред леглото ми,разбрах че трябва да и разчитам само за хлебарки:)после си заспах отново...
The Doctor
No, don't do that. No, really don't. Really.

Post by The Doctor »

Хехе сънищата са странно нещо, завиждам ви на тея, дето ги помните :") Аз пък не ги.. или поне много рядко. Последният път насила се събудих и написах част от разказ.. кой знае какво ще излезе ;р За всеки случай, все пак ми се струва, че подсъзнанието се разтоварва на елементарно ниво, а после съзнанието свързва отделните фрагменти по познати неща.
We all do what we do for the same reason: because it seemed like a good idea at the time.
Marfa
Сърдит смърф

Post by Marfa »

Завиждаш?! Бре... Тогава следващия път ти сънувай ганги, премного благодаря:Р Аз ще пасувам...
The Doctor

Post by The Doctor »

Това пък какво е..
We all do what we do for the same reason: because it seemed like a good idea at the time.
donenceto

Post by donenceto »

Ууууууу това ми напомня за гнусните хлебарки които на сън ме гониха цяла нощ :shock: Беше ужасно защото се събудих и като заспах отново - О, УЖАС!! Гадните твари продължаваха да търчат след мен при това доста напористо без да успея да се справя с тях - така до сутринта..Къде ли не се крих. Станах в 7часа без никакво желание за повече сън а все пак беше неделя...
Ама като се събудих се сетих че бях гледала един филм за отровни паяци...Явно съм се впечатлила доста.. Казват че като сънуваш хлебарки ще взимаш пари - е не е вярно - никви пари не видях :roll: :D
Marfa
Сърдит смърф

Post by Marfa »

Вер, не ти трябва да знаеш, повярвай ми:РРР Ама съвсем наистина не ти трябва:) Но си мисли за Тях с особено мнение. А пък сънната парализа ще се радвам ако някой от медиците тука даде повечко инфо за нея, според Дискавъри ставаше дума за следното: настъпва в момента когато мозъкът тамън бил дръпнал шалтера на крайниците (образно казано), а самият той още не е напълно "изключен". Ефектът е следният - лежиш, виждаш си съвсем ясно стаята в която си, обаче въпросният мозък почва да си генерира разни образи и всичко се омешва. И в крайна сметка на можеш да мръднеш, щото тялото ти спи. Не можеха да обяснят само защо "съновиденията" при всички хора, на които това им се е случило са стряскащо еднакви: значи, започва се с усещането за друг човек в стаята ти, който винаги е извън полезрението ти. Ако случайно го видиш (това е в значително по-редкия брой случаи) е в образа на някой роднина, приятел или нещо подобно, но после се оказва, че не е той. Стига се до момент, в който се опитва да прояви насилие върху теб, пък то не можеш да мръднеш, нали... Такива работи. Накрая се събуждаш облян в пот. Предполагаха (не и се смейте ако звучи твърде неправилно), че в такива моменти действат едни и същи мозъчни центрове, в което е и разковничето. Мноу е гадно бтв:)
GoLooM

Post by GoLooM »

А какво е ганга ?
it can be assumed...
Marfa
Сърдит смърф

Post by Marfa »

:))))))))))))) Ми изсънувах ги, те бяха два вида - ганги и гагри:р Започваше се с това, че косата на хората омазнява, после се покриваше с ... извинение, екскременти (едни такива лигави и гадни и отвратителни), после гангите и гагрите нарастваха, общо взето имаха една относително октоподободобна глава, която се закрепва върху темето на човека и дълги-дълги тънки прозрачни пипала, които обвиваха цялото му тяло и смучеха соковете му. Човек беше напълно обладан от тях, вярваше, че те са негови там пазители да кажем, накрая хората свършваха облечени в специални костюми, щото не можеха да дишат атмосферен въздух, който беше отровен за гангите и гагрите... И после, слава Богу, се събудих:р
GoLooM

Post by GoLooM »

Интересно ! Май телевизията ти влияе доста зле ако всяка нощ сънуваш гадости . Гангите съществуват ли или ти си ги измисли . В смисъл , че докато си сънувал подсъзнателно си измислил , че се казват Ганги .
it can be assumed...
Andras
Emeritus

Post by Andras »

Я драга, направи от всичко това сценарий.
Si vis pacem para bellum
The Doctor

Post by The Doctor »

Ами то естествената тор може да е добро място за ..ер.. покълване на нови ганги ;) Хем топличко, хем богато на най-разни вещества, мда.. Ама защо само се омазнява не разбрах.. и откъде се омазнява? И преди да се облекат костюмите, как така съществуват гангите в отровната атмосфера ;")
Andras
Emeritus

Post by Andras »

Хехехеей, Вер, недей така безмилостно да разбиваш кошмарите на Марфа.

ПС:Предлагам темата за гангите да не се разпространява, защото а е стигнала до ушите на Wizards of the Coast, тозчас са влезли в AD&D Monsters Manual
Si vis pacem para bellum
GoLooM

Post by GoLooM »

Що не си напраим едно Wizzards of the old mountain и да ги скъсаме , а? Марфа ще сънува и ще ни дава идеи . Успеха ни е в кърпа вързан .
it can be assumed...
Marfa
Сърдит смърф

Post by Marfa »

Вече са патентовани, тъй да се каже, щото участваха в доста дългичка история:))) Ми Вер, де да ги 'нам. Нещо мутираха допълнително, след като се развиеха до крайната си форма.
И не, не бях гледала телевизия нито пък бях чела/чула нищо подобно. Като се събудих и направо си казах: "малииииииииииииииии!" Ма яки работи сънувам, а?:Р
k1k17y

Re:

Post by k1k17y »

Neznam kak zvu4i.. grubo ili ne grubo no sani6tata nqma kvo da im se govori.. ako stoim i se 4udim samo za6to sanuvame ni6to nqma da izmislim.. po dopriq vapros e za6to kato ni se slu4i ne6to sutrinta imame 4uvstvoto (Deja Vu) 4e tova ni se e slu4valo predi.. 4e sme go sanuvali ili prosto nqkoi ni e opisal v komiks kakvo 6te ni se slu4i.. Tova postoqnno mi se slu4va i ve4e sam izpadnala v nqkakva paijina ot vaprosi.. i kolkoto pove4e se opitvam da q razpleta tolkova pove4e se zaplitam. Nemoga da spra da zadavam vaprosi nemoga prosto ei taka da si jiveq za6toto tova mi se slu4va postoqnno Tarsq otgovorite kade li ne.. sred priqteli, forumi, knigi, no ni6to ne mi pomaga i ve4e se 4udq dali ima smisal da prodaljavam s tova...da tarsq pomo6t
Жеко
Завършен медик

Re: Какво е сънят???

Post by Жеко »

Отиди на психиатър, или поне на психолог. Не се шегувам. Честото Deja Vu много пъти е симптом на психическо или поведенческо разстройство.
変わらずですねぇぇぇ・・・
Locked